پارتیشن تک جداره چیست؟
پارتیشن بهترین روش برای تقسیم بندی محیط و به کارگیری فضایی هست که استفاده نمیشه. جداکنندهها معمولا به دو کاربری دارن: پارتیشن مسکونی، پارتیشن اداری. استفاده از اونها این امکان رو به فرد میده که فضای مورد نظر رو به سلیقه خودش تفکیک و تقسیم بندی کنه. در واقع از پارتیشن در هر فضایی میشه استفاده کرد و با به کارگیری اونها در فضا چندین دلیل داره. برای مثال میشه یه فضا رو به دو یا چند قسمت تقسیم کرد، میشه یه قسمت شلوغ رو از دید پنهان کرد، میشه حریم خصوصی ایجاد کرد و یا فقط دکوراسیون فضا رو بهتر یا حتی تغییر داد. میشه دیوارهای جداکننده رو بسته به نوع متریالی که در ساختار اونها استفاده میشه به شکل “پارتیشن تک جداره” اجرا کرد که نوع متریال خیلی مهمه. به این دلیل که این نوع جداکننده ها معمولا یا از جنس آلومینیوم هستن و یا از جنس ام دی اف.
میشه گفت پارتیشن بندی شرکت یا خونه سادهترین و سریعترین راه برای اصلاح کاربری و دکوراسیون یه محیطه. در واقع استفاده از پارتیشن در هر فضایی مزایای زیادی داره. اما ما در این بلاگ قصد داریم ویژگیهای پارتیشن تک جداره رو بررسی کنیم و به مزایا و معایب اون بپردازیم.
مزایا و معایب پارتیشن تک جداره
پارتیشن تک جداره برای استفاده تو محیطهای اداری و مسکونی خیلی محبوبه، چرا؟ چون یه سری ویژگی و مزایا داره که باعث میشه بخواهیم از اون در فضامون استفاده کنیم. اولین و مهمترین مزیت اون اینه که مقرون به صرفه است. یعنی استفاده از اون در فضا اقتصادیه و هزینه زیادی به ما تحمیل نمیکنه. چرا هزینه کمتره؟ چون متریال کمتری در ساخت اون استفاده میشه. دومین مزیت اون سرعت در نصب و آسان بودن اجرای اون در فضاست. همه این ویژگیها باعث شده که این جداکننده قیمت مناسبتری نسبت به پارتیشن دو جداره داشته باشه و بیشتر استفاده بشه.
قبلا اشاره کردیم که متریال مورد استفاده در ساختار پارتیشن تک جداره یا ام دی افه و یا شیشه (همون آلومینیومی که بیشتر در موردش توضیح میدم). چون در واقع فقط یک لایه از این متریالها در ساخت این پارتیشن استفاده میشه اصلا عایق صدا نیست. تنوع زیادی داره و میشه به شکل کوتاه یا بلند اجرا بشه و به راحتی با انتخاب طرح و رنگ مناسب میشه اون رو با طراحی فضا تطبیق داد. در صورتی که فضا شما نور زیادی نمیگیره از نوع شیشهای استفاده کنید که تا جای ممکن نور طبیعی به بقیه فضاها هم برسه. حالا در ادامه میخواهیم جداکنندههای ام دی اف و آلومینیومی رو بیشتر بررسی کنیم.
انواع پارتیشن تک جداره
این جدا کننده از لحاظ کاربری میتونه مسکونی یا اداری باشه و از لحاظ جنس و متریال میتونه از ام دی اف، شیشه، چوب و یا فلز ساخته شده باشه. در ایران بیشتر از ام دی اف و آلومینیوم (شیشه) برای پارتیشن بندی استفاده میشه و ما به بررسی این دو میپردازیم.
پارتیشن تک جداره آلومینیومی
از این نوع پارتیشن بیشتر تو محیطهای اداری و بیمارستانها استفاده میشه. ساختارش به این شکله که از پروفیلهای آلومینیومی به عنوان چارچوب و از پنلهای شیشهای برای پر کردن این چارچوبها استفاده میشه. البته توجه داشته باشید که به جای شیشه میتونید از ملامین، ام دی اف، ونیر، PVC، یا صفحات آکریلیک هم استفاده کنید. شیشه مورد استفاده میتونه ساده، سندبلاست یا نیمه سندبلاست باشه و قطر رایج در ایران معمولا 6 میلیمتریه.
برای چارچوبها، قبلا فقط از پروفیل با مقطع 8 پر استفاده میشد اما الان مقطع مربع و مستطیلی هم رواج داره و بعضی از شرکتهای سازنده، مقطع سفارشی خودشون رو تولید میکنن. در پایان باید اشاره کنیم که به این نوع جداکننده پارتیشن شیشه ای تک جداره هم گفته میشه. حالا به سراغ نصب این پارتیشن میریم.
روش نصب پارتیشن تک جداره آلومینیومی
همانطور که گفتیم نصب این پارتیشن هم خیلی آسونه. پروفیلها یه سری شیار دارن که شیشه در اون شیارها قرار میگیره. میشه برای استحکام بیشتر از فریم یا قاب دور شیشهها استفاده کرد. اگه پارتیشن بدون فریم نصب بشه به اون فریم لس میگن. در صورتی که پارتیشن در هم داشته باشه به لولا و دستگیره برای سوار کردن و باز و بسته کردن در هم نیازه.
پارتیشن تک جداره ام دی اف
این روزها ام دی اف متریال محبوب خیلیهاست. هم قابل استفاده به عنوان پارتیشن اداریه و هم مسکونی. تنوع زیادی داره هم در طرح هم در رنگ. این پارتیشن تک جداره رو میشه تماما ام دی اف اجرا کرد یا در ترکیب با شیشه. همینطور میشه با استفاده از برش لیزری یا همون دستگاه CNC یه طرحی روی ورق ام دی اف انداخت و اون رو برش داد. ضخامت ورق ام دی اف مورد استفاده معمولا 16 میلیمتره.
روش نصب پارتیشن تک جداره ام دی اف
به پروفیلهای این پارتیشن قید و ستون میگن. قید همون پروفیل افقی و ستون هم همون پروفیل عمودیه. ورق ام دی اف معمولا توی شیارهای این پروفیلها قرار میگیره، چطوری؟ پنل ام دی اف یا در شیار وسط قرار میگیره یا در دو طرف. اگه پنل وسط قید و ستون باشه، دو طرف این پروفیلها دیده میشه اما اگه در طرفین قرار بگیره از یه سمت به شکل جداکننده تک جداره دیده میشه و از سمت دیگه شبیه پارتیشن دو جداره.
دلایل محبوبیت استفاده از پارتیشن
استفاده از پارتیشن به چند دلیل خیلی محبوب شده که اولین و مهمترین دلیل تقسیم و تفکیک فضاست. مثلا با یه پارتیشن اداری مدرن میشه محیط کاری رو براساس عملکرد تقسیم کرد تا از هر فضایی به شکلی بهینه استفاده بشه. مورد دوم ایجاد حریم خصوصیه. پارتیشن تک جداره یا دو جداره به راحتی یه گوشه دنج فراهم میکنه یا حتی یه قسمت شلوغ و نامرتب رو از دید پنهان میکنه.
مورد بعدی اینه که اقتصادیه و قیمت بالایی نداره. در واقع خیلی مقرون صرفه است. در آخر باید اشاره کنیم که تنوع طرح و رنگ زیادی داره و به همین خاطر به راحتی تو هر فضایی قابل نصبه و میتونه با دکوراسیون هماهنگ بشه.
نتیجهگیری
استفاده از پارتیشن تک جداره در فضا خیلی مفیده و خیلی سریع طراحی محیط رو تغییر میده. همچنین تو زیبایی و عملکرد فضا تاثیرگذاره. نصب سریع و آسونی داره و قیمت بالایی هم نداره. بنابراین با در نظر گرفتن همه این ویژگیها به راحتی میتونیم پارتیشن موردنظر رو انتخاب کنیم.
سوالات متداول
ضخامت پنلهای شیشهای و ام دی اف جداکننده تک جداره چقدر است؟
در ایران معمولا از پنل شیشهای با ضخامت 6 میلیمتر و پنل ام دی اف با ضخامت 16 میلیمتر استفاده میشود.
ارتفاع پارتیشن چقدر است؟
جداکننده تک جداره معمولا به ارتفاع کف تا سقف فضا یا کمتر ساخته و نصب میشود.