پارتیشن ام دی اف
با استفاده از یک پارتیشن میتوان به فضا رنگ، عمق و بافت اضافه کرد. جداکنندهها هم کاربردی هستند و هم به فضا شخصیت میبخشند. برای خلق این شخصیت استفاده از “پارتیشن ام دی اف” عالی است زیرا به آسانی قابل نصب در هر فضایی است و با اتصال قلاب و غیره به آن میتوان این جداکننده را خم یا تا کرد تا فضای بیشتری در محیط ایجاد شود.
برای مثال برای ایجاد یک فضای جداگانه در نشیمن یا خلق یک استودیو آپارتمان، ام دی اف بهترین گزینه است. ظاهر این نوع جداکننده به آسانی قابل تغییر است و با چسباندن یا منگنه کردن کاغذ دیواری و یا پارچه روی آن به آسانی میتوان در فضا تغییر ایجاد کرد. از ام دی اف میتوان به عنوان پارتیشن خانگی و اداری استفاده کرد. پارتیشن ام دی اف به دو شکل تک جداره و دو جداره قابل نصب است که میتواند به صورت تمام ام دی اف یا در ترکیب با شیشه باشد. در ادامه ابتدا به سراغ بررسی ویژگیهای ورق ام دی اف میرویم پس با ما باشید.
آشنایی با ام دی اف
احتمالا با پارتیشن ام دی اف آشنایی داشته باشید اما نکات زیادی راجع به متریال مورد استفاده در آن ندانید. ام دی اف یک چوب مهندسی شده است که در واقع از لحاظ تجاری در دهه 80 میلادی توسعه پیدا کرد. این فرآورده چوبی از شکستن چوب (معمولا کنده کوچک) و تبدیل آن به الیاف چوب یا توده الیاف شکل میگیرد، به نوعی میتوان گفت که روند تولید آن به نوعی شبیه به روند تولید کاغذ است. در ادامه این الیاف با چسب یا موم ترکیب میشوند. سپس آنها را به شکل یک ورق ضخیم در میآورند و به هم فشرده میکنند تا به ضخامت مورد نظر در بیایند. این روند به سرعت هر نوع رطوبتی را حذف میکند و باعث میشود چسب/موم عمیقا الیاف را به یکدیگر بچسباند.
خواص ام دی اف با چگالی محصول نهایی و میزان چسب استفاده شده کنترل میشود. این مسئله قطعا به این معناست که همه ورقها مشابه یکدیگر نیستند حتی اگر از لحاظ فیزیکی یک اندازه باشند. چگالی معمول ام دی اف 600 تا 800 کیلوگرم بر مترمکعب است. ورق با چگالی بالاتر سنگینتر و محکمتر هست و لبهها بهتر تراش میخورند. استحکام نهایی ام دی اف با مشخصات خاص محصول متغیر خواهد بود.
انواع ام دی اف
قبل از استفاده از یک پارتیشن ام دی اف در فضا باید انواع ورق ام دی اف را بشناسیم. معمولا ام دی اف به سه دسته تقسیم میشود: ام دی اف سبک، ام دی اف استاندارد و ام دی اف با چگالی بالا. ام دی اف استاندارد از فیبر چوب با چسب رزین مصنوعی ساخته شده تا یک ورق را شکل دهد. ام دی اف سبک هم مشابه نوع استاندارد است فقط سبکتر است و کمی ضعیفتر از آن است. ورق ام دی اف با چگالی بالا، فیبر چوب بیشتری دارد و همچنین این فیبرها کیفیت بالاتری دارند از این رو باعث میشوند که ام دی اف سطح صاف و تمیز خود را حفظ کند، برخلاف نوع استاندارد که در مقایسه با آن نرم و آسیب پذیر است.
کاربردهای ام دی اف
کاربریهای ام دی اف تقریبا نامحدود است، به جز پارتیشن ام دی اف، از آن برای ورق کف کشوها، پشت کابینت و پنلهای وسطی درهای قابدار استفاده میشود. در فضای داخلی ساختمانها از ام دی اف نازک برای پنلبندی دیوار و سقف، پارتیشنبندی، درهای سبک و غرفهبندی نمایشگاهها استفاده میشود. اما ام دی اف نازک کاربریهای جدیدی پیدا کرده است مانند تولید کفش، قطعات داخلی وسایل نقلیه موتوری، اسباب بازیها و تیغه پنکههای برقی سقفی. باید دقت کرد که یک ورق ام دی اف که به عنوان پنل استفاده میشود با چندین لایه روکش، سطوح چاپی، وینیل و لمینتهای کم فشار پوشیده شده است. آخرین کاربری آن در کف سازی و تولید کف پوش است.
مزایا و معایب ام دی اف
همانطور که قبلا اشاره کردیم ام دی اف در اصل متریالی است که از الیاف بازیافت شده چوب برش خورده تشکیل شده است و این الیاف، تماما با رزین و موم ترکیب شده است. از لحاظ استحکام، ام دی اف فشردهتر از تخته چندلا است. در سالهای گذشته ام دی اف دوام کمتری نسبت به چوب داشت اما حالا با پیشرفت تکنولوژی و صنعت، ورقهای ام دی اف با کیفیت بالا، به اندازه چوب طبیعی بادوام هستند. انواع مختلف چوب مهندسی شده براساس اندازه ورق، انسجام، نوع چسب و نوع الیاف استفاده شده طبقهبندی میشود. این ویژگیها متفاوت باعث میشود که پارتیشن ام دی اف در انواع متنوعی ارائه شود.
مزایای ام دی اف چیست؟
شکستن یا خم کردن ام دی اف سخت است. نکته مهم درباره پارتیشن ام دی اف این است که با اینکه ام دی اف از چوب ساخته شده است، ساختار آن کاملا متفاوت است. اگر سعی کنید یک ورق ام دی اف را خم کنید پاره میشود و سپس تاب بر میدارد. به همین دلیل است که چوب مهندسی شده این مزیت را نسبت به رقیب خود دارد که در برابر رطوبت مقاوم است. البته اگر آن را در آب غرق کنید، دیر یا زود آسیب میبیند. اما اگر آن را در معرض رطوبت هوا قرار دهید، آن قطعه ام دی اف منقبض و منبسط میشود، در حالی که یکپارچگی و شکل کلی آن دست نخورده باقی میماند.
تهیه ام دی اف آسانتر و مقرون به صرفهتر است. به طور کلی، ام دی اف با کیفیت در مقایسه با چوب ارزانتر است. از دیگر مزایای خوب چوب مهندسی شده این واقعیت است که به آسانی در دسترس است. به همین دلیل پارتیشن ام دی اف معمولا بهترین گزینه برای فضاهای خانگی و اداری است.
بتونه کاری و رنگ کردن ام دی اف آسان است. برخلاف چوب طبیعی، چوب مهندسی شده رگه یا بافت خاصی ندارد. به این معنی که سنباده زدن و بتونه کاری آن آسان است و نگرانی از جهت ظاهر یا برآمدگی وجود ندارد.
ام دی اف بهترین گزینه برای کابینت سازی است. مزایای استفاده از ام دی اف به عنوان در کابینت بدیهی است. انعطاف پذیری در تولید باعث شده که طراحان به راحتی از ام دی اف به شکلهای مختلف در طراحی استفاده کنند. انواع مختلف ام دی اف مقاومت بیشتری نسبت به رطوبت نشان میدهند که برای استفاده در آشپزخانه و سرویس بهداشتی مناسب است.
معایب ام دی اف چیست؟
چوب مهندسی شده به راحتی آسیب میبیند. یکی از تفاوتهای اصلی بین چوب طبیعی و مهندسی شده سطح آنهاست. سطح خارجی ام دی اف عملا مشابه هسته آن است اما چون بیش از حد فشرده شده است به عنوان درزگیر هم میتواند عمل کند. اگر آن را سنباده بکشید به هسته الیافی مومی (چسبی) آن میرسید که البته نباید ام دی اف را سنباده کشید زیرا به انسجام کلی آن آسیب میرسد. بر خلاف چوب طبیعی که با کمی سنباده کشیدن خط و خراش را میتوان پنهان کرد، آسیب به ام دی اف دائمی است.
ام دی اف سنگینتر است. بسیاری از افراد به اشتباه باور دارند که چوب طبیعی سنگینتر است اما واقعیت این است که ام دی اف سنگینتر است. به همین دلیل است که نصب آنها روی دیوار نیاز به پشتیبانی بیشتر دارد. همچنین این یکی از دلایلی است که طراحان از ام دی اف فقط برای درهای کابینت استفاده میکنند.
ام دی اف در مقابل گرمای بیش از حد آسیب پذیر است. به خاطر داشته باشید که چوب مهندسی شده از ترکیبات موم و رزین مانند ساخته شده است. به همین دلیل است که پارتیشن ام دی اف نباید در نزدیکی بخاری، رادیاتور، شومینه، اجاق گاز و فر یا هوای گرم تابستان قرار بگیرد.
4 ایده متنوع برای پارتیشن ام دی اف
چه فضا دارای طرح پلان باز باشد و چه قصد ایجاد یک فضای خصوصی و دنج داشته باشید، یک جداکننده مناسب میتواند تنوع زیادی ایجاد کند. در ادامه چند ایده جذاب پارتیشن ام دی اف را آوردیم که امیداواریم منبع الهام شما برا طراحی فضای خانگی یا اداری باشند.
پارتیشن طرحدار
طرح مورد نظر خود را به راحتی با برش لیزری روی یک ورق ام دی اف داشته باشید. در واقع این پارتیشن ام دی اف به سفارش شما و با طرح مورد نظر شما آماده میشود.
پارتیشن با پنل شیشهای
شیشه یک گزینه شناخته شده به عنوان پارتیشن است اما شیوه کاربرد آن است که تفاوت ایجاد میکند. کاشی شیشهای، شیشه بافتدار یا طرحدار و شیشه با ضخامتهای گوناگون را به راحتی میتوان در ساختار پارتیشن ام دی اف استفاده کرد.
پارتیشن ام دی اف با ترکیب طناب
این یکی از خلاقانهترین و مقرون به صرفهترین روشهای ایجاد پارتیشن است که در ترکیب با پارتیشن ام دی اف ، به نوعی یک برداشت از تقسیم بندی و تفکیک ارائه میدهد.
پارتیشن با محل نگهداری
این پارتیشن یک مزیت اضافی دارد؛ اینکه فضای نگهداری در داخل خانه را افزایش میدهد.
نتیجه گیری
پارتیشن ام دی اف از لحاظ ظاهر و قیمت بهترین انتخاب برای ایجاد تغییر در فضاست. اما برای استفاده از آن حتما ابتدا با ویژگیهای ورقهای ام دی اف آشنا شوید و سپس اقدام به تهیه آن کنید. ظاهر و رنگ متنوع این متریال باعث شده تا گزینهها برای انتخاب و استفاده در فضای داخلی بی نهایت باشد. ام دی اف مانند هر متریالی دارای و مزایا و معایبی است که قبل از هر اقدامی باید آنها را بررسی کرد و بهترین گزینه را انتخاب کرد.
جداکننده از جنس ام دی اف را چگونه باید تمیز کرد؟
برای تمیز کردن جداکنندهها از جنس ام دی اف، استفاده زا یک دستمال تمیز به همراه یک مایع تمیزکننده کافیست.
کدام پارتیشن مقرون به صرفه و با دوام است؟
اگر به دنبال جداکننده با هزینه مناسب هستید پیشنهاد ما پاراوان است. قیمت بالایی ندارند و دوام بالایی دارند.