دیوار جداکننده ارزان

دیوار جدا کننده ارزان در آپارتمان‌ها

اگر به طرح خانه و چیدمان آن علاقه ندارید، ممکن است استفاده از یک پارتیشن خانگی راه‌حل مورد نیاز شما باشد. دیوارها یک عنصر طراحی مهم هستند که همیشه نادیده گرفته می‌شوند. ما بیشتر به رنگ یا تعداد شلف و طبقات آنها توجه می‌کنیم و کمتر روی خود دیوار و فضایی که خلق می‌کنند تمرکز می‌کنیم. از یک “دیوار جدا کننده ارزان می‌توان برای تقسیم یک اتاق خواب بزرگ به دو اتاق کوچکتر استفاده کرد هر چند دیوار پارتیشن چندین کاربرد بالقوه دیگر نیز دارد. 

ساخت دیوار با ارتفاع کامل در یک آپارتمان اشتباه است و بهتر است یک پارتیشن خانگی ایجاد شود که ساخت آن بسیار آسان است و می‌تواند به عنوان یک دیوار کاذب در یک اتاق کوچک عمل کند. دهه‌ها است که مستاجرین از دیوار پارتیشن برای ایجاد فضایی ایده‌آل در شرایط نامطلوب استفاده می‌کنند و نشیمن‌ها را تقسیم می‌کنند تا اتاق‌های جداگانه ایجاد کنند.

صاحبان خانه نیز از ساخت پارتیشن سود می‌برند: ساخت یک دیوار جدا کننده به صاحب خانه کمک می‌کند تا مطمئن شود که آیا تغییر مورد نظر در فضا لازم است یا خیر. از آنجایی که دیوار جداکننده داخل یک فریم قرار نمی‎‌گیرد حذف و جابجایی آن با کمترین زحمت و آشفتگی امکان پذیر است.

چرا نیاز به ساخت یک دیوار جداکننده است؟

دیوار جداکننده ارزان برای منزل و ادارات

پارتیشن مزایای بسیاری دارد اما دلایل زیادی وجود دارد که می‌توان به داشتن یک دیوار جدا کننده ارزان علاقمند بود. با این حال اگر قصد طراحی و ساخت یک دیوار جداکننده را دارید این کار ممکن است کمی فکر شما را مشغول کند. انجام آن بستگی به مهارت‌های نجاری و لوازم و تجهیزات در دسترس بستگی دارد. اگر ابزار و متریال مورد نیاز ساخت یک دیوار جداکننده را دارید ساخت آن با زحمت و هزینه کمی برای شما امکان پذیر است. در غیر این صورت بهتر است از یک فرد متخصص و حرفه‌ای کمک بگیرید. 

دیوار کاذب، جدا کننده یا پارتیشن چیست؟

دیوارهای خانه به دو دسته باربر و غیر باربر تقسیم می‌شوند. دیوارهای باربر معمولا در محیط یک ساختمان قرار دارند و گاهی به عنوان دیوار داخلی نیز استفاده می‌شوند. معمولا دیوارهای غیرباربر جز دیوارهای داخلی هستند. پارتیشن و دیوار جداکننده در دسته کلی دیوارهای غیرباربر قرار می‌گیرد. این نوع دیوار هیچ بار یا وزنی از بالا تحمل نمی‌کند. با وجود تفاوت‌ها یک دیوار جدا کننده ارزان، شبیه به دیوار داخلی است از جمله:

  • سیم کشی برق یا لوله کشی فاضلاب در آنها وجود ندارد.
  • حذف یا برداشتن آن آسیب کمی به دیوارها، کف یا سقف می‌زند و آسیب‌ها به آسانی قابل تعمیر هستند. 
  • دیوار جداکننده از جنس درای وال را می‌توان نیمه تمام رها کرد (بدون نوار چسب، بدون بتونه درزگیر)

عواملی که باید در نظر گرفته شوند

قبل از ساخت یک دیوار جدا کننده ارزان در فضا چند مورد را باید در نظر گرفت:

قرارداد اجاره

ابتدا مهم است که قرارداد اجاره را بازبینی کنید تا بدانید که آیا تعهدات قراردادی برای دیوارهای پارتیشن در اجاره نامه شما وجود دارد یا خیر. حتی اگر قرارداد اجاره، مجوز چنین کاری را می‌دهد بهتر است از صاحب خانه یا مدیر ساختمان در این رابطه سوال کنید. تمامی کارهایی که قرار است انجام دهید را بنویسید فقط به این دلیل که در زمان نیاز مدرک محکمی داشته باشید. 

ملاحظات ایمنی

به دلیل وزن آن، یک دیوار پارتیشن را فقط می‌توان روی یک فونداسیون ثابت ساخت. بسته به اندازه پارتیشن، سقف یا تیرچه‌ها مناسب تحمل وزن پارتیشن نیستند. یک شالوده بتنی به شکل مناسبی می‌تواند وزن دیوار کاذب را تحمل کند. 

تصمیم بگیرید چه می‌خواهید

زمانی که قصد ساخت یک پارتیشن را دارید نه فقط راجع به طرح دیوار بلکه دیگر اجزای آن نیز باید تصمیم بگیرید. برای مثال اگر از پارتیشن برای ساخت یک اتاق خواب اضافی استفاده می‌شود می‌توان فضایی برای یک در یا ورودی جدا در نظر گرفت. 

مزایای دیوار جدا کننده ارزان 

دیوار جدا کننده ارزان با چوب و طرح گل

اضافه کردن یک پارتیشن به فضای داخلی خانه مزایای بسیاری دارد. اگر مانند اکثریت مردم در شهرهای بزرگ زندگی می‌کنید و مستاجر هستید به این معناست که نمی‌توانید اصلاحات دائمی در فضای نشیمن یا دیگر قسمت‌ها انجام دهید. یک دیوار جدا کننده ارزان امکان تغییر طراحی آپارتمان بدون اصلاحات ساختاری دائمی فراهم می‌کند. در موارد بسیاری یک دیوار پارتیشن را می‌توان به آسانی و بدون زدن آسیب جدی حذف و یا جابجا کرد. 

در صورت داشتن همخانه، ساخت یک پارتیشن به ایجاد حریم خصوصی کمک می‌کند. برای مثال می‌توان یک جداکننده بین یک حمام مشترک و سینک روشویی قرار داد که به یک فرد اجازه می‌دهد تا دوش بگیرد در حالی که فرد دیگر در قسمت دیگر در حال آماده شدن است. در شرایط خاص، کاربرد پارتیشن ممکن است یک اتاق خواب اضافی نیز به فضای نشیمن اضافه کند. داشتن یک اتاق اضافی از طریق تقسیم نشیمن فعلی یا تقسیم بندی یک اتاق خواب بزرگتر به دو اتاق کوچکتر ممکن است. 

نتیجه نهایی این است که افراد بیشتری می‌توانند به راحتی در آپارتمان‌ها زندگی کنند و اتاق خود را داشته باشند. پس زمانی که متوجه شدید اجاره آپارتمان در شهرهای بزرگ در حال افزایش است، فرصت ایجاد آپارتمان دو خوابه در حالی که به عنوان یک خوابه اجاره شده، میزان زیادی در هزینه‌ها صرفه جویی می‌کند. 

گزینه‌های دیوار جدا کننده ارزان 

هر وقت قصد ساخت یک پارتیشن برای فضای نشیمن فعلی دارید، می‌توانید خودتان اقدام کنید یا از یک فرد حرفه‌ای بخواهید که این کار را انجام دهد. 

ساخت پارتیشن توسط خود فرد 

این گزینه تنها زمانی پیشنهاد می‌شود که تجربه کار نجاری و کار با ابزار برقی را داشته باشید. همچنین اگر می‌خواهید فقط یک دیوار بسازید و نیاز به آپشن‌های اضافی مانند در یا شلف و قفسه ندارید، این روش عالی است. 

برای ساخت یک دیوار جدا کننده ارزان نیاز به ابزار و تجهیزات زیر دارید:

  • پیچ چوب
  • اره گردبر
  • دریل برقی
  • متر
  • تخته نئوپان
  • چوب دو تراش

استخدام یک فرد حرفه‌ای

اگر دیوار جدا کننده ارزان جز گزینه‌های شما نیست و علاقه‌ای به ساخت آن ندارید به استخدام یک فرد متخصص فکر کنید تا این کار را برای شما انجام دهد. شرکت‌های زیادی وجود دارد که نه تنها کار ساخت پارتیشن را برای شما انجام می‌دهند بلکه وقتی زمان اجاره تمام شده باشد دیوار را برمی‌دارند. این شرکت‌ها درخواست‌هایی مثل ساخت پنجره، در و حتی عایق صدا کردن پارتیشن را نیز انجام می‌دهند.

بیشتر شرکت‌ها پارتیشن‌هایی ارائه می‌دهند که می‌توان بدون میخ یا پیچ ساخت. به آنها دیوار فشاری می‌گویند و معمولا ارتفاع آنها از کف تا سقف نیست اما همچنان برای تقسیم فضا و اضافه کردن یک اتاق خواب یا موارد دیگر مفید هستند. 

پایان 

خوشبختانه چندین راه حل برای دیوارهای پارتیشن وجود دارد که نیاز با مهارت‌های ساخت و ساز ندارد. اگر وقت اضافی دارید و می‌خواهید کمی پول پس‌انداز کنید، این بهترین راه‌حل است. با دنبال کردن جزئیات و مراحل ساخت یک پارتیشن می‌توانید یک دیوار جدا کننده ارزان در آپارتمان خود بسازید. 

سوالات متداول

دیوارهای پارتیشن معمولا از چوب، فلز یا پلاستیک ساخته شده‌اند. قیمت‌ها به نوع متریال و اندازه دیوار بستگی دارد.

بله! اما باید مواردی را به خاطر داشت. در زمان ساخت پارتیشن باید بدانید که دلیل از ساخت این پارتیشن چیست. برای مثال تقسیم فضا، ایجاد حریم خصوصی، ایجاد فضای نگداری و غیره.

3 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها