پارتیشن تک جداره خانگی

پارتیشن خانگی

پارتیشن خانگی یک دیوار جداکننده ثابت یا متحرک بین دو اتاق مجاور است. دیوارهای پارتیشن از متریال‌های مختلفی مثل چوب، ام دی اف، شیشه، بامبو، پارچه، گیاهان و حتی سنگ و آجر نیز می‌توانند ساخته شوند. همچنین می‌توان بسیاری از متریال‌ها را با هم ترکیب کرد. دیوارهای جداکننده روش خوبی هستند تا اتاق‌ها را  به صورت بصری به بخش‌های مختلف تقسیم کنیم و تنوع بیشتری ایجاد کنیم. پارتیشن‌ها در اتاق‌های کوچک ایجاد صمیمیت می‌کنند و در فضاهای بزرگ قسمت‌های دنجی به وجود می‌آورند. از پرده‌ها، دیوارهای جداکننده یا کتابخانه‌ها معمولا به عنوان تقسیم کننده فضا استفاده می‌شوند. در ادامه ابتدا به بررسی چند نمونه از “پارتیشن تک جداره خانگی” می‌پردازیم. 

پارتیشن تک جداره خانگی 

چند نمونه پارتیشن تک جداره خانگی شامل موارد زیر می باشد:

پاراوان

پاراوان چوبی

پاروان چوبی به عنوان یک جداکننده در خانه استفاده می‌شود.

پاراوان یا پارتیشن تا شونده یک تقسیم کننده فضای کلاسیک است. در اصل به عنوان بادشکن کاربرد داشت اما امروزه به عنوان یک حائل در حریم خصوصی، به خصوص طراحی داخلی استفاده می‌شود، که از آن می‌توان برای پوشاندن قسمت تعویض لباس یا پنهان کردن نیز اتو استفاده کرد. 

این نوع حائل حداقل از سه عنصر تشکیل شده که توسط لولا به یکدیگر وصل شده‌اند و یک جداکننده بسیار عملی است زیرا قابل تا شدن و حمل است و بسته به نیازهای فضا و شخص می‌توان از آن در فضاهای مختلف استفاده کرد. پاراوان‌ها در سبک‌ها، قیمت‌ها و اندازه‌های مختلفی عرضه می‌شوند.

قفسه یا شلف

قفسه جداکننده ام دی اف

یک عنصر همه کاره دیگر به عنوان پارتیشن تک جداره خانگی می‌توان به قفسه و شلف اشاره کرد که قابل استفاده از هر دو طرف هستند. اگرچه بیشتر مناسب‌ فضاهای بزرگ هستند زیرا معمولا وجود آنها بسیار در فضا غالب است. می‌توان تمام اشیایی که لازم است در مرکز توجه قرار بگیرند را روی آنها قرار داد، مثل آثار هنری و اشیای تزئینی. همچنین آنها به زیبایی می‌توانند هر نوع به هم ریختگی را پنهان کنند. فقط باید توجه داشت که نه تنها جلو، بلکه پشت چنین تقسیم کننده‌ای هم جذاب به نظر برسد.

پارتیشن آویزان

پارتیشن تک جداره خانگی به صورت آویزان از سقف

پارتیشن تک جداره خانگی به صورت آویزان از سقف

دیوارهای جداکننده تزئینی آویزان، بسیار جمع و جور هستند و فضای زیادی اشغال نمی‌کنند از این رو برای فضاهای کوچک پیشنهاد می‌شوند. هیچ محدودیتی برای فرم و شکل آنها وجود ندارد و ممکن است از همه چیز به عنوان متریال آنها استفاده شود، از پرده‌های آویزان کریستالی یا میله‌های فلزی تا پرده‌های گلدار. از مزایای این نوع پارتیشن تک جداره خانگی می‌توان به این موضوع اشاره کرد که هوا در میان آنها جریان دارد و بسته به نوع ساختار می‌توان آنها را نسبتا سریع نصب و تعویض کرد. 

درهای کشویی

درب کشویی چوبی

درب کشویی چوبی

درهای کشویی در اتاق مرزهای جدید ایجاد می‌کنند که این مرزها را می‌توان گسترش داد، جا به جا یا حتی حذف کرد. بسته به سلیقه فرد، جداکننده‌های قابل تغییر، بخش‌های کوچک و دنج یا یک فضای گسترده و باز خلق می‌کنند. درب کشویی منعطف با ایجاد فضایی ناگهانی فضای اتاق را به شدت افزایش می‌دهد و در هر سبکی قابل اجراست.

پرده 

پرده جداکننده اتاق

استفاده از پرده به عنوان جداکننده

پرده‌ها یکی از محبوب‌ترین روش‌های ساختاربندی اتاق‌ها هستند، چه نرم و چین‌دار باشند چه به صورت پنلی. به دلیل جنس پارچه‌ای و سایه نرمی که ایجاد می‌کنند، پرده‌ها در قسمت‌های پذیرایی و خواب هماهنگ به نظر می‌رسند. بسته به طول و بافت، پرده می‌تواند به عنوان یک دیوار یا یک خط تقسیم کننده به شکل پوشش عمل کند. در اتاق‌های کوچکتر، باید به متریال‌های ظریفی مثل کاغذ و رنگ‌های روشن تکیه کرد، طوری که پارتیشن خیلی بزرگ به نظر نرسد.

دیوارهای پارتیشن نصفه

پارتیشن نصفه

پارتیشن کوتاه و نصفه یک ایده مدرن در طراحی

بعضی از اتاق‌ها به دلیل اندازه بسیار بزرگی که دارند، امکان ایجاد دیوار ثابت در فضای داخلی را فراهم می‌کنند که این دیوارها بعدا داخل اتاق ساخته می‌شوند. از مزایای چنین دیوارهایی می‌توان به حریم خصوصی بدون هیچ فاصله، طراحی فردی و کاربردهای جانبی عملی آنها اشاره کرد، مثل یک فضای دیوار مانند اضافی برای سوار کردن تلویزیون، قفسه یا تزئینات. دیوارهای پارتیشن نصفه، ویژگی عایق صوتی فضاهای خصوصی مثل اتاق خواب‌ها را نیز افزایش می‌دهند. از معایب این نوع پارتیشن تک جداره خانگی این است که به صورت دائمی نصب می‌شوند و از این رو برای کسانی که مدام خانه‌های خود را باز طراحی می‌کنند مناسب نیستند.

ویژگی‌های پارتیشن تک جداره خانگی

پارتیشن تک جداره خانگی قیمت پایین‌تری نسبت به نوع دو جداره دارد که باعث شده نسبتا طرفدار بیشتری داشته باشد. قابل ساخت در ابعاد و اندازه‌های مختلف است و در ارتفاع‌‌های مختلفی نسبت به درخواست مشتری نصب می‌شود. معمولا پارتیشن‌ها در کارخانه تولید و مونتاژ می‌شوند و فریم‌ها به محل نصب ارسال می‌شود و نصاب فقط آنها را در محل مورد نظر کار می‌گذارد که زیاد باعث آلودگی محیط نمی‌شود. ویژگی مهم این شکل پارتیشن این است که فضای زیادی اشغال نمی‌کند.

5 مزیت استفاده از دیوار پارتیشن تک جداره خانگی

پارتیشن تک جداره خانگی

اضافه کردن پارتیشن به طراحی داخلی یک گزینه عالی است. این جداکننده‌ها عملکرد خانه را بهبود می‌بخشند. امکان اضافه کردن یک ظاهر مدرن به فضای داخلی را فراهم می‌کنند و به مدیریت فضای باز کمک می‌کنند. 

در سال‌های اخیر، خانه‌ها و اداره‌های با فضای باز گسترده مد روز بوده اما بعضی از افراد در اتاق‌های بزرگ احساس راحتی نمی‌کنند.گاهی اوقات، ممکن است حس حریم خصوصی به خطر بیفتد و اضافه کردن دیوارهای بتنی نیز غیرممکن است. پس برای اینکه خانه راحت و در عین حال شیک باشد چه کار کنیم؟ و چرا بهترین راه استفاده از دیوارهای جداکننده است؟ در اینجا به پنج دلیل برای اضافه کردن پارتیشن تک جداره خانگی به فضای شخصی اشاره می‌کنیم. 

حریم خصوصی

خانه‌هایی که فضای بازی دارند بسیار مد روز هستند اما گاهی اوقات زندگی در چنین آپارتمانی به همراه دیگران ممکن است خسته‌کننده و ناخوشایند باشد. به دلیل پندمی بسیاری از افراد همچنان از خانه‌های خود کار می‌کنند و نیاز دارند که گاهی اوقات خلوت کنند. در زمان کار از خانه، وجود یک محیط آرام حیاتی است. پارتیشن تک جداره خانگی با قابلیت جابه‌جایی فضایی خصوصی به وجود می‌آورد که می‌توان روی کار تمرکز کرد. اگر مشکل اصلی کمبود اتاق خصوصی است، این جداکننده‌ها روشی عالی برای ایجاد فضای خصوصی هستند. 

آکوستیک

فضاهای باز در در خانه می‌توانند باعث شوند که صدا به بخش‌های دیگر آپارتمان هم برسد. صدا خیلی سریع حرکت می‌کند اما حتی یک پارتیشن شیشه‌ای که تا نصف ارتفاع دیوار بالا آمده هم می‌تواند صدا را در قسمت‌هایی که افراد نیاز به تمرکز دارند کاهش دهد. 

نور

اگر یک آپارتمان فقط در یک سمت پنجره دارد، مشکل این است که کدام بهتر است، نور طبیعی یا حریم خصوصی؟ در چنین وضعیتی، بهترین کار استفاده از پارتیشن‌های شیشه‌ای است. آنها ظاهر فضای باز محیط را حفظ می‌کنند و هیچ نوری را مسدود نمی‌کنند، در عین حال جلوی صدا و بو از اتاق‌های دیگر را می‌گیرند. پارتیشن شیشه‌ای اگر به درستی نصب شود نور را به راحتی عبور می‌دهد و محیط زندگی منعطف‌تری ایجاد می‌کند. 

هزینه کمتر

طراحی دوباره یک فضای داخلی هزینه زیادی دارد. اضافه کردن دیوار به دلیل میزان کار و زمان زیادی که می‌برد، دردسرساز است. همچنین فضا را بسیار کثیف می‌کند به طوری که تمام خانه در زمان ساخت دیوار باید خالی شود و بعد از اتمام کار تمیز شود. دیوارهای پارتیشن تک جداره خانگی چنین دردسری درست نمی‌کنند و نصب آنها راحت‌تر است. اگر می‌خواهید خانه خود را جذاب‌تر کنید اما بودجه محدودی دارید، اضافه کردن دیوارهای جداکننده و ایجاد یک فضای کاملا جدید را در نظر بگیرید. همچنین می‎توان متریال‌های مختلفی انتخاب کرد تا موردی مناسب با نیازها و بودجه فرد پیدا شود.

مسئولیت زیست محیطی

باید به آینده فرزندانمان فکر کنیم و مسئولیت بیشتری در قبال تغییرات محیط زیستی که انسان به وجود آورده قبول کنیم. گاهی حتی چیزهای کوچک نیز می‌تواند دنیا را تحت تاثیر قرار دهد. انتخاب دیوارهای جداکننده مسئولیت پذیری بیشتری نسبت به ساخت دیوارهای صلب را نشان می‌دهد زیرا در ساختار دیوار پارتیشن از مواد بازیافت شده استفاده می‌شود و می‌توان مکان آنها را صورت مکرر بدون استفاده از قطعات جدید عوض کرد. 

خلاصه 

پارتیشن تک جداره خانگی یکی از انواع جداکننده است که می‌توان در قسمت‌های مختلف خانه از جمله پذیرایی، آشپزخانه، خواب، ورودی و غیره استفاده کرد. به دلیل قابلیت استفاده از متریال‌های مختلف به شکل‌های مختلفی تولید می‌شود و همچنین به دلیل نصب آسان و سریع و بدون دردسر و کثیفی از گزینه‌های محبوب مورد استفاده به عنوان پارتیشن منزل است. 

در صورتی که به دنبال تغییر و دکوراسیون دوباره خانه بدون صرف هزینه زیاد هستید پیشنهاد می‌کنیم حتما پارتیشن تک جداره خانگی را بررسی کنید و با توجه به استایل محیط نوع مناسب را انتخاب کنید.

سوالات متداول

خیر. پارتیشن‌های تک جداره عایق نیستند و انرژی را تلف می‌کنند. برای داشتن یک فضای نسبتا عایق پیشنهاد ما پارتیشن‌های دو جداره است که از متریال‌های گوناگون ساخته می‌شوند.

پارتیشن‌ها با توجه به اندازه فضایی که قرار است در آن نصب شوند، اندازه گذاری و برش می‌خورند.

5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها