تماس بگیرید: 021 - 5382 5000
راهنمای-خرید-انواع-مینی-فرز-نجاری
فهرست مطالب

بهترین مینی فرز نجاری برای پروژه‌های چوبی

اگر به تازگی کار نجاری را شروع کرده‌اید، احتمالا در مورد اور فرزها و فرز انگشتی شنیده‌اید. مینی فرز نجاری یک ابزار برقی دستی است که برای شکل‌دهی چوب‌ها استفاده می‌شود. معمولا اور فرز و فرزهای انگشتی (مینیاتوری) جز دسته  مینی فرز نجاری قرار دارند.

اور فرز  

موتور اور فرز با یک کولت به پایه قابل تنظیم آن متصل است که انواع مختلفی از تیغه را می‌توان روی آن نصب کرد. 

تیغه‌های اور فرزها شکل‌های مختلفی دارند که دقیقا همین قسمت است که اور فرز را بسیار کاربردی می‌کند. انواع مختلف تیغه برای شکل دادن لبه‌های کار به روش‌های مختلف است تا کاربر قادر به طراحی قاب عکس، روکوب چوبی یا حاشیه پنجره شخصی باشد. بقیه تیغه‌ها برای ساخت در، کرکره، حکاکی حروف یا ایجاد سوراخ برای آویزان کردن تابلو کاربرد دارند. 

همچنین می‌توانید یک اور فرز را برعکس کنید و آن را به میز وصل کنید. این موقعیت ثابت برای زمانی مناسب است که حرکت دادن قطعه کار به جای اور فرز نجاری راحت‌تر است. از آنجایی که از اور فرز به روش‌های مختلفی استفاده می‌شود، یک سایز مناسب همه کارها نیست. در واقع بیشتر نجارها، پیمانکارها و افرادی که پروژه‌های شخصی انجام می‌دهند بیشتر از یک دستگاه به عنوان مینی فرز نجاری دارند. 

در زمان خرید اور فرز نجاری چه چیزهایی را در نظر بگیریم؟

دو نوع اور فرز وجود دارد، مینی فرز با پایه ارتفاع متغیر که می‌توان در حین کار آن را تنظیم کرد که امکان ایجاد حفره و شیار در مسیرهای کم عمق را فراهم می‌کند و مینی فرز نجاری با پایه ثابت که این دستگاه هم قابلیت تنظیم دارد اما فقط بین برش و زمانی که موتور خاموش است. 

چندین روش ساده برای اینکه بهترین استفاده را از اور فرز نجاری خود داشته باشید. 

  • اور فرز بزرگ مجهز به دو کولت ¼ اینچی و ½ اینچی است. برای کاری روی چوب‌های سخت‌تر،  نتیجه کار صاف‌تر و برش‌های عمیق‌تر از  تیغه ورتر با میله ½  اینچی استفاده کنید. برای برش‌های سطحی تیغه‌های 1/4 اینچی مناسب است و هزینه کمی دارد. 
  • در زمان نصب یک تیغه اور فرز، آن را کاملا به داخل فشار دهید و قبل از بستن کولت در حدود 1/8 اینچ آن را بیرون بکشید. وقتی کولت بسته می‌شود کمی به داخل کشیده می‌شود و اگر تیغه تمام شده باشد، از بسته شدن کامل کولت جلوگیری می‌کند که می‌تواند منجر به وضعیت خطرناکی شود. 
  • وقتی دستگاه از لبه کار بیرون می‌زند، یک زیر پایه بزرگتر تهیه کنید تا اور فرز ثابت‌تر باشد. 
  • اکثر اور فرزها مجهز به یک حلقه تنظیم ارتفاع تیغه هستند که متصل به پایه دستگاه است. توجه داشته باشید که در زمان خرید دستگاه دارای این حلقه باشد.

فرز انگشتی (مینیاتوری)

فرز انگشتی یک ابزار ضروری است که همه باید در جعبه ابزار خود داشته باشند، چه یک فرد حرفه‌ای و چه آماتور. این ابزار متنوع می‌تواند کار سنباده زنی، برش و اره کردن را انجام دهد. بر خلاف فرزها، فرزهای انگشتی قدرت برش خود از خرید سرعت زیاد به دست می‌آورند نه نیروی فیزیکی. این مینی فرز نجاری به دو صورت گلو بلند و گلو کوتاه تولید می‌شود.

دلیل محبوبیت فرزهای انگشتی این است که آنها سریع‌تر هستند و می‌توانند کار پر جزئیات و ظریف را انجام دهند و اینکه قدرت آنها از طریق برق یا باتری تامین می‌شود.

از فرز انگشتی برای چه کاری استفاده می‌شود؟

فرزهای انگشتی ابزاری همه کاره هستند که برای کارهای زیر استفاده می‌شوند:

  • جلا دادن فلز. از فرز انگشتی برای جلا دادن به فولاد ضد زنگ استفاده می‌شود.
  • هموار کردن سطوح. از فرز انگشتی برای ایجاد ظاهر و پرداخت نهایی حرفه‌ای و صاف و هموار استفاده می‌شود.
  • تیز کردن تیغه‌ها. از فرزهای انگشتی برای تیز کردن تیغه‌های ساتور، تبر و چاقو استفاده می‌شود.
  • حذف رنگ زدگی. فرزهای انگشتی زنگ زدگی قدیمی و مقاوم را حذف می‌کنند.

در زمان خرید فرز انگشتی چه چیزهایی را باید در نظر بگیریم؟

فاکتورهای ضروری که باید در زمان خرید فرز انگشتی به عنوان یک مینی فرز نجاری در نظر بگیریم عبارتند از:

  • توان موتور
  • منبع قدرت
  • کاهش دما
  • دور در دقیقه
  • ایمنی

خرید مینی فرز نجاری (بهترین ها در ایران)

در ادامه چند مدل از انواع مینی فرز نجاری موجود در ایران را بررسی کنیم تا در انتخاب به شما کمک کنیم. 

اور فرز نجاری رونیکس مدل 7112

مینی فرز نجاری رونیکس مدل 7112
اور فرز نجاری رونیکس مدل 7112

اور فرز رونیکس مدل 7112 مجهز به یک موتور 1850 وات است که آن را مناسب برای استفاده بلند مدت و کارگاهی می‌کند. سرعت در حالت آزاد آن بین 5000 تا 22000 دور در دقیقه است و تیغه‌های 6، 8 و 12 میلیمتری قابل نصب روی این دستگاه است. فنرهای فولادی در طرفین دستگاه عملکرد آن در عمق را افزایش می‌دهند. از دیگر مزایای این دستگاه می‌توان به قابلیت تنظیم دور دستگاه در 6 حالت مختلف اشاره کرد و دیمر آن بسیار دقیق و کارآمد است. طراحی اصولی و ارگونومیک باعث شده که به عنوان یک دستگاه برقی بسیار خوش دست باشد و قرارگیری دکمه روشن و خاموش روی دسته بسیار روند کار را آسان کرده است. 

از معایب آن وزن 6 کیلوگرمی آن است که این اور فرز را در رده دستگاه‌های سنگین وزن قرار می‌دهد. همچنین این مینی فرز نجاری قابلیت تنظیم ارتفاع هم ندارد. بدنه و دکمه‌ها دارای کیفیت مناسبی نیستند و این یکی دیگر از ضعف‌های دستگاه به شمار می‌رود. اور فرز نجاری رونیکس به همراه تیغه‌ الماسه 12 میلیمتر، گونیا و آچار عرضه می‌شود و قیمت آن در حدود 4 میلیون و 490 هزار تومان است. 

اور فرز نجاری هیوندای مدل HP1812

مینی فرز نجاری هیوندایی مدل HP1812
اور فرز هیوندایی مدل HP1812

موتور اور فرز نجاری هیوندای 1800 وات توان دارد که از آن برای تراش دادن، شیار زدن و یا ایجاد اشکال مختلف روی چوب استفاده می‌شود. سه تیغه 6، 8 و 12 میلیمتری قابل نصب روی کولت این دستگاه است. قفل شفت امکان اتصال یا تعویض تیغه کولت را فراهم می‌کند. همچنین دیمر 6 حالتی آن سرعت را بین 9000 تا 23000 دور در دقیقه تنظیم می‌کند. دسته‌ها که در طرفین دستگاه قرار دارند تسلط و کنترل بیشتری به کاربری می‌دهند. همچنین شاسی قفل سوئیچ ایمنی در هنگام کار را تضمین می‌کند. از دیگر مزایای این دستگاه می‌توان به قابلیت سافت استارت اشاره کرد. 

از معایب این مینی فرز نجاری می‌توان به وزن 5.9 کیلوگرمی آن اشاره کرد که باعث شده یک دستگاه سنگین وزن باشد. همچنین برای نصب روی میز مناسب نیست و سوراخ کفی کوچک اجازه نصب تیغه نیم سانتی را نمی‌دهد. صدای زیاد این دستگاه از دیگر ویژگی‌های منفی این دستگاه محسوب می‌شود. در نهایت به دلیل توان بالا، این دستگاه نیاز به آمپر بالایی دارد ودر زمان افت جریان برق قادر به کار کردن نیست. 

این دستگاه به همراه زغال و آچار عرضه می‌شود و قیمت آن از 3 میلیون و 980 هزار تومان شروع می‌شود. 

فرز انگشتی گلو کوتاه رونیکس مدل 3301

فرز انگشتی رونیکس مدل 3301
فرز انگشتی رونیکس مدل 3301

فرز انگشتی رونیکس یک مینی فرز نجاری دیگر است که  مناسب برای استفاده‌های خانگی و تجاری و صنعتی است. این دستگاه مجهز به یک موتور 710 وات است و حداکثر سرعت در حالت آزاد آن 28000 دور در دقیقه است. اندازه سوراخ اتصال آن 6 میلیمتر است و مجهز به دیمر است. از دیگر نکات مثبت این دستگاه این است که با تعویض کولت، امکان نصب مته‌های مختلف روی آن وجود دارد. ویژگی برجسته این دستگاه سیم بلند آن است که در کارگاه بسیار موثر و کارآمد است.

یکی از معایب برجسته این فرز وزن 1500 گرمی آن است که باعث خستگی کاربر در طولانی مدت می‌شود. از نکات منفی دیگر می‌توان به کیفیت پایین اتصالات داخل دستگاه و بلبرینگ گلویی اشاره کرد. داغ شدن سریع دستگاه نیز از دیگر معایب آن است. 

قیمت فرز انگشتی گلو کوتاه رونیکس از 2 میلیون و 130 هزار تومان شروع می‌شود.

  • اشتباه رایج در زمان کار با اور فرز نجاری چیست؟

    زمانی که اور فرز را در طول لبه کار به همان جهتی که کاتر در حال چرخش است، حرکت می‌دهید، فرز کمی به جلو می‌پرد که می‌تواند ترسناک باشد. توجه کنید که کاتر دستگاه به کدام جهت می‌چرخد و اور فرز را در جهت مخالف حرکت دهید تا برش کنترل شده‌ای داشته باشید.

  • کاربرد فرز انگشتی چیست؟

    معمولا از فرز انگشتی برای حکاکی و شکل دهی کلی یک قسمت استفاده می‌شود. به طور معمول فرزهای انگشتی با سرعت بالا حدود 25000 دور در دقیقه می‌چرخند که بسیار سریع‌تر از بیشتر ابزارهای برش است.

14 دی

پربازدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments