تماس بگیرید: 021 - 5382 5000

پارتیشن چوبی دکوری + فیلم آموزشی

پارتیشن-چوبی-دکوری
فهرست مطالب
پارتیشن 2

ایده‌های خلاقانه پارتیشن چوبی دکوری 

خانه‌های با فضای باز در حال حاضر ترند روز هستند. این نوع پلان نه تنها باعث می‌شود ایده‌های جدید به ذهن صاحب خانه برسد بلکه باعث می‌شود که قسمت‌های اختصاصی در آن فضا به وجود بیاید. در یک خانه با پلان فضای باز باید فضای نهارخوری و استراحت و سرگرمی به وضوح تفکیک شده باشند. ساخت یک دیوار کامل و بستن یک قسمت برای تقسیم فضا نباید همیشه اولین گزینه باشد. اینجاست که پارتیشن خانگی یک گزینه کارآمد است. پارتیشن‌ها ساختارهایی هستند که از متریال محکم ساخته شده‌اند و به صورت حائل قرار می‌گیرند تا تصویر یک دیوار را ایجاد کنند. پارتیشن‌ها از متریال‌های مختلفی ساخته می‌شوند مانند چوب، شیشه، بامبو و میله‌های فلزی، اما در این بلاگ ما چندین “پارتیشن چوبی دکوری” را بررسی خواهیم کرد. 

5 ایده پارتیشن چوبی دکوری در خانه

از چوب به شکل‌های مختلفی می‌توان برای تقسیم‌بندی فضا استفاده کرد. پارتیشن چوبی می‌تواند یک انتخاب ایده‌آل باشد و ما در اینجا 5 ایده را انتخاب کردیم و امیدوار هستیم که الهام بخش شما باشند.

پارتیشن چوبی در فضای ورودی

در بسیاری از خانه‌ها فضای ورودی به خوبی از بقیه قسمت‌ها تفکیک نشده است و به همین دلیل فردی که وارد خانه می‌شود ممکن است به یکباره وارد فضای نشیمن و پذیرایی شود. استفاده از دیوار ممکن است باعث تنگی و خفگی فضا شود و همچنین بسیار جاگیر است و فضا اشغال می‌کند. در ادامه به آموزش یک پارتیشن خانگی پرداختیم که فضای ورودی را تفکیک می‌کند و در عین حال دید را مسدود نمی‌کند. 

متریال

  • چوب نراد روسی 5 در 5 سانتیمتر به تعداد لازم
  • یک عدد چوب نراد روسی 2 در 5 سانتیمتر

ابزار

  • دریل پیچ گوشتی
  • پیچ چوب
  • چسب چوب
  • اره

در ادامه به مراحل ساخت این پارتیشن می‌پردازیم:

مرحله اول

در ابتدا فضایی که پارتیشن باید در آن قرار بگیرد را اندازه گیری کنید. سپس چوب‌ها را تهیه کنید که ما به صورت آماده خریدیم. اما در صورت امکان می‌توانید از یک نجار درخواست کنید که چوب‌ها را به اندازه مورد نظر برش دهد. دلیل انتخاب چوب نراد روسی سطح صاف و لبه‌ها تیز آن است که نیازی به سنباده زدن ندارد. فاصله بین تیرهای عمودی را در حدود 10 سانتیمتر در نظر گرفتیم و با توجه به این فاصله و اندازه فضا تعداد تیرها را مشخص کردیم. توجه داشته باشید که که تیرهای عمودی 5 در 5 سانتیمتر هستند و تیر افقی که روی کف قرار می‌گیرد نیز 5 در 5 سانتیمتر است اما تیر افقی که برای سقف در نظر گرفته شده 5 در 2 سانتیمتر است که در سهولت کار تاثیر دارد.

مرحله دوم

در صورتی که خانه قدیمی باشد برای جایگذاری هر تیر عمودی نیاز به اندازه گیری ارتفاع سقف داریم. زیرا امکان دارد سقف و کف تراز نباشند و در قسمت‌هایی اندازه ارتفاع تیرها با هم تفاوت داشته باشد. به همین دلیل بهتر است تیرها شماره گذاری شوند. سپس جای هر کدام را مشخص کردیم و به اندازه ارتفاع، با کمک اره گردبر برش زدیم. بعد از برش هر تیرک را در محل نصب امتحان می‌کنیم که اندازه آن درست باشد.

مرحله سوم

از آنجایی که طول پارتیشن ما زیاد است، ساخت آن به صورت کامل مشکلاتی به همراه دارد از جمله اینکه ممکن است حمل و نصب آن سخت و یا حتی غیر ممکن شود. برای حل این مشکل تیرهای افقی که باید روی کف و سقف قرار بگیرند را از وسط نصف کردیم و تیر‌های عمودی را روی نیمه‌ها به صورت جداگانه سوار کردیم.

مرحله چهارم

اگر محل سرهم کردن پارتیشن در فضای بیرونی است زیر تیرها روزنامه بیندازید تا از کثیف شدن آنها جلوگیری کنید. یک قطعه چوب زائد اضافی زیر تیر عمودی سقف قرار دهید روند کار آسان شود. قطعات عمودی و افقی را در جای خود قرار دهید. در انتهای تیرهای عمودی نیز یک تکه چوب اضافی برای بالا آمدن تیرها و سهولت کار قرار دهید. هر کدام از تیرهای عمودی را عمود بر قطعه افقی سقف، با استفاده از دو پیچ و چسب چوب محکم کنید. استفاده از دو پیچ برای هر تیر عمودی از پیچش آن جلوگیری می‌کند و چسب چوب نیز استحکام آن را تضمین می‌کند.

مرحله پنجم

وقتی اتصال تیرهای عمودی به قطعه افقی سقف تمام شد به سراغ قطعه افقی کف می‌رویم و به همان ترتیب آنها را به هم متصل می‌کنیم. وقتی این نیمه پارتیشن تمام شد به سراغ نیمه دوم می‌رویم و دوباره مراحل بالا را برای این قسمت هم تکرار می‌کنیم. اگر ارتفاع یک تیر زیاد و یا نیاز به اصلاح داشت می‌توانیم با کمک اره آن را اصلاح کنیم.

مرحله ششم

نیمه اول پارتیشن را به محل نصب می‌بریم و با استفاده از پیچ‌های چوب آن را به کف متصل می‌کنیم. برای سقف در چند نقطه کلیدی از قلاب بزرگ درای وال استفاده می‌کنیم تا پارتیشن به خوبی در جای خود محکم شود. سپس نیمه دوم را هم به همین ترتیب در جای خود نصب می‌کنیم و در پایان پارتیشن را رنگ می‌کنیم.

ساخت و نصب این پارتیشن هم به پایان رسید. پیشنهاد ما این است برای جزئیات بیشتر فیلم آموزشی را دنبال کنید.

پارتیشن چوبی دکوری در نهارخوری و آشپزخانه

پارتیشن چوبی دکوری برای آشپزخانه
از پارتیشن می‌توان در خانه‌هایی با پلان باز استفاده کرد تا حریم خصوصی و آسایش ایجاد شود و همرمان فضا را زیبا کند.

آشپزخانه معمولا قسمتی از خانه است که نیاز به بخش مخصوص به خود دارد و در فضاهای باز، بهترین راه، استفاده از یک پارتیشن چوبی دکوری بین آشپزخانه و بقیه طبقه است. برای ایجاد فضای نشیمن اضافی، به سراغ یک کانتر به شکل جزیره با چارچوب چوبی بروید که به عنوان فضایی برای آماده کردن غذا عمل می‌کند اما با اضافه کردن چهار پایه می‌توان از آن به عنوان یک میز کوچک غذاخوری استفاده کرد. جداکننده‌های کاملا چوبی، به همراه پنل‌های شیشه‌ای می‌توانند به عنوان پنجره در هنگام آشپزی عمل کنند. 

چوب در ترکیب با شیشه یا قفسه برای نگهداری ظرف و ظروف نیز به عنوان یک ساختار دکوری عمل می‌کند. برای ظاهر لوکس‌تر می‌توان به آن نورپردازی اضافه کرد. یک پارتیشن چوبی به جز اینکه نقش یک جداکننده را دارد، می‌تواند بسیار کارآمد هم باشد، به خصوص در آشپزخانه و می‌توان به روش‌های مختلفی آن را طراحی کرد. 

جداکننده چوبی بین پذیرایی و نهارخوری

جداکننده پذیرایی و نهارخوری

پذیرایی و نهارخوری معمولا در کنار هم قرار دارند. اما هر قسمت نیاز به حریم خصوصی خود دارد، حالا فرد چه روی یک کاناپه نشسته باشد و چه در حال درست کردن غذا باشد. ساخت یک دیوار فضا را کامل می‌بندد و آن را کوچک می‌کند، اما راه‌حل مناسب برای تقسیم بندی بدون خرج پول اضافی نصب یک پارتیشن چوبی دکوری بین دو فضا برای رفت و آمد آسان است. 

پارتیشن‌های چوبی تاشو به فضا شخصیت می‌بخشند و بسیار کارآمد هستند. بعضی از آنها کشویی هستند و سریع تبدیل به یک دیوار موقت می‌شوند. جداکننده‌های تکی با طراحی حکاکی شده، برای ایجاد فضای جداگانه بین هر بخشی از فضای باز عالی هستند و وقتی که نیازی به آنها نیست به آسانی می‌توان آنها را جمع کرد. برای بیشتر پارتیشن‌های چوبی، ترجیح چوب صنعتی یا چوب خالص است زیرا بادوام هستند و کار با آنها آسان است.

جداکننده چوبی تزئینی

پارتیشن چوبی دکوری غذاخوری

کار با چوب بهترین گزینه برای گرم کردن فضای اتاق روشن است. یک چارچوب چوبی مکمل دیوارهای سفید رنگ یا بژ است. یک پارتیشن چوبی دکوری به شکل قفسه با چوب صیقلی پشت کاناپه، فضا را از دیگر قسمت‌ها جدا می‌کند و با اضافه کردن شلف برای نمایش آثار هنری، کتاب یا گلدان تبدیل به نقطه کانونی می‌شود. شلف‌های پشت باز، اجازه عبور نور و هوا را می‌دهند و از این رو فضا را محصور نمی‌کنند. در بالای قفسه پنل نور مخفی اضافه کنید تا باعث درخشش آیتم‌های داخل قفسه شود. 

قفسه وقتی در کنار یک آشپزخانه قرار بگیرد، می‌توان از این نوع پارتیشن برای نمایش نوشیدنی یا کلکسیون ظروف استفاده کرد. می‌توان از چوب انبه با رنگ قهوه‌ای طبیعی یا چوب صنعتی با روکش مات استفاده کرد که محکم هم هست و همچنین می‌توان با شکل شلف‌های عمودی و افقی و منابع نور بازی کرد. 

پارتیشن چوبی در اتاق خواب

پارتیشن چوبی اتاق خواب

اگر فضای خواب با بچه‌ها مشترک است یا نیاز به یک حائل بین دو طرف میز توالت و تختخواب هست، نصب پارتیشن‌ چوبی دکوری یک گزینه ایده‌آل است. بیشتر اوقات اتاق خواب والدین و کودکان مشترک است اما نیاز است که حریم خصوصی نیز داشته باشد. کافیست یک پارتیشن کشویی یا پارتیشن با ارتفاع کم را در یک گوشه اضافه کرد تا فضای خواب تفکیک شود. 

بسته به سلیقه و فضا می‌توان یک پنل چوبی کامل انتخاب کرد یا یک جداکننده چوبی که به شکل قفسه است. می‌توان روی شلف سبدهایی قرار داد که از برای نگهداری اسباب بازی یا وسایل مطالعه کاربرد دارند.

حتی می‌توان پارتیشن چوبی را طبق سلیقه شخصی طراحی کرد تا وسایل را در آنها نگهداری کرد. می‌توان با طراحی خلاقانه ظاهری جذاب به آنها داد، مثلا جایی برای آویزان کردن لباس‌ها در آنها تعبیه کرد یا در قسمت زیرین آن کشوهای بیشتری اضافه کرد. اگر به دنبال ظاهری لوکس و مجلل هستید می‌توان یک قفسه نوشیدنی نیز انتخاب کرد. 

پارتیشن چوبی هنری در فضای نشیمن

پارتیشن چوبی هنری

به طور سنتی پارتیشن‌ها از کف تا سقف ادامه دارند یا اینکه زیر سقف تمام می‌شوند. اما اگر می‌خواهید بیشتر به چشم بیایند، پنل چوبی را از کف تا سقف نصب کنید که باعث می‌شود سقف هم بلند به نظر برسد.

 نوارهای صاف تخته‌های چوبی با فاصله از هم قرار گرفته‌اند، به عنوان یک پارتیشن چوبی دکوری عمل می‌کنند که نور و هوا بدون زحمت از میان آنها عبور می‌کند و یک بخش را از دیگر بخش‌های خانه جدا می‌کنند. پنل‌ها با رنگ گرم که در امتداد یک دیوار نصب می‌شوند ظاهری روستایی به پذیرایی می‌دهند. بنابراین از هر طرحی مثل پنل‌های فاصله‌دار یا مشبک استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

چوب و فرآورده‌های چوبی گزینه‌ای مناسب برای پارتیشن بندی فضا هستند اما معمولا قیمت بالایی دارند. در عوض دوام بالایی دارند و تنوع رنگ و متریال باعث می‌شود برای هر سلیقه‌ای یک یا چند گزینه وجود داشته باشد. همچنین امکان حکاکی دستی چوب یک ویژگی منحصر به فرد است که باعث می‌شود نقوش زیبایی روی جداکننده خلق کرد. 

بافت چوب به محیط گرما می‌بخشد و قابل ترکیب با انواع متریال است. در صورتی که محدودیت بودجه ندارید حتما به استفاده از چوب در محیط خانه فکر کنید. کاربرد پارتیشن چوبی دکوری در هر فضایی امکان پذیر است و بسته به کاربری فضا امکان استفاده از فرآورده‌های چوب مثل ام دی اف نیز وجود دارد. 

  • چرا در یک فضای باز نیاز به پارتیشن یا جداکننده‌ است؟

    یک پارتیشن چوبی به تفکیک بخش‌ها در پذیرایی کمک می‌کند. آنها به زیبایی بخش‌ها را تقسیم می‌کنند و به عنوان یک ساختار تزئینی و دکوراتیو عمل می‌کنند که خانه را زیباتر می‌کند.

  • بهترین چوب برای ساخت پارتیشن چوبی چیست؟

    چوب، تخته چند لا، چوب صنعتی یا ام دی اف چوب‌هایی هستند که در ساخت پنل‌های چوبی، تخته‌ها و طرح‌های دیگر ترجیح داده می‌شوند.

6 اسفند

پربازدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments