مشخصههای پارتیشن دوجداره
دیوار پارتیشن یه جداکننده است که معمولا از آجر، شیشه، ام دی اف یا همچین متریالهایی ساخته میشه و برای تقسیم یه فضا به قسمتهای کوچکتر کاربرد داره. کاربرد معمول یه جداکننده در ادارات و فضاهای تجاریه اما در حال حاضر در فضاهای مسکونی، برای تقسیم اتاقهای بزرگتر به فضاهای کوچکتر هم کاربرد داره. در کل پارتیشنها دیوارهای آماده غیرباربر هستن که به شکل تاشو، کشویی یا ثابت ارائه میشن. احتمالا اصطلاح “پارتیشن دوجداره” یا پارتیشن تک جداره به گوشتون خورده. پارتیشنهایی که از متریالهایی مثل شیشه و ام دی اف ساخته شدن معمولا به صورت تک جداره یا دوجداره قابل نصب هستن. در واقع پارتیشن دوجداره یه جداکننده است که از دو لایه متریال تشکیل شده. حالا باید ببینم یه پارتیشن خوب چه الزاماتی باید داشته باشه.
الزامات یک دیوار پارتیشن خوب
انواع جداکننده، چه پارتیشن دوجداره و چه تک جداره باید شامل چند ویژگی باشن تا استفاده از اونها در فضا بهینه باشه. از جمله اینکه:
- مقطع باریکی داشته باشد تا فضای کمی اشغال کنه و حداکثر فضا قابل استفاده باشه.
- در برابر صدا و دید حریم خصوصی کافی ایجاد کنه.
- از متریال سبک، سالم، یکپارچه، همگن، بادوام و عایق صدا ساخته شده باشه.
- ساختن اون آسان، ساده و کم هزینه باشه و با سازههای مختلف ساختمانی انسجام داشته باشه.
- در مقابل آتش، گرما، رطوبت، موریانه، قارچ و غیره مقاوم باشه.
- به اندازه کافی محکم باشه تا در برابر ارتعاشات ناشی از بار مقاومت کنه.
ویژگیهای یک دیوار پارتیشن
حالا در ادامه میخوایم بریم سراغ ویژگیهای یه پارتیشن دوجداره خوب که در واقع باید گفت همه پارتیشنها باید همچین ویژگیهایی داشته باشن. حالا اون ویژگیها چی هستن؟ بریم ادامه مطلب:
- مقاومت در برابر انتقال گرما
- کاهش انتقال صدا
- ایجاد حریم خصوصی
- فراهم کردن ایمنی
- تقسیم بندی فضاهای داخلی
- مقاومت در برابر آتش
کاربردهای پارتیشن
فرقی نمیکنه پارتیشن دوجداره باشه یا تک جداره، کاربردهای اون کاملا مشابه بقیه جداکنندههاست. مثلا:
- افزایش اندازه یک فضا یا اتاق کوچیک
- مقاومت در برابر انتقال گرما
- کاهش انتقال صدا
- ایجاد حریم خصوصی
- تقسیم فضا به چند اتاق
انواع پارتیشن دوجداره
پارتیشن دوجداره یه جداکننده دو لایه است که ویژگیهای آکوستیک داره و از لحاظ کاربری به دو نوع مسکونی و اداری تقسیم میشه. اما پارتیشنها رو از لحاظ متریال به کار رفته تو ساختار اونها هم میشه تقسیمبندی کرد. تو ایران پارتیشن دوجداره معمولا یا از جنس ام دی افه یا آلومینیومی (شیشهای) که بیشتر تو فضاهای اداری استفاده میشه. در ادامه هم ما قصد داریم تا ویژگیهای این دو پارتیشن رو بررسی کنیم.
پارتیشن دو جداره آلومینیومی (شیشهای)
قبلا گفتیم که این نوع پارتیشن بیشتر تو محیطهای اداری و بیمارستانها استفاده میشه. استفاده از پارتیشنهای شیشهای تو ساختمونهای تجاری هم خیلی معموله. پارتیشن دوجداره از ورقهای شیشه تشکیل شده و پروفیلهای از جنس آلومینیوم یا حتی استیل اونها رو در جای خودشون ثابت نگه میداره. معمولا ارزون و سبک هستن و سرهم کردن اونها خیلی آسونه. اگه از پارتیشن شیشهای برای خونه یا فضای اداری استفاده کنید حریم خصوصی و عایق صدای بهتری رو تجربه میکنید. فقط بهتره که نصب پارتیشن آلومینیومی توسط یه نصاب حرفهای انجام بشه.
همونطور که تو پارتیشن تک جداره هم گفتیم به جای پنلهای شیشهای میتونیم از پنلهایی از جنس ملامین، ام دی اف، ونیر، PVC یا صفحات اکریلیک هم استفاده کنیم. ضخامت شیشهای که برای این نوع پارتیشنها استفاده میشه 6 میلیمتریه و شیشه میتونه ساده یا طرحدار باشه که شیشه طرحدار معمولا به صورت سندبلاست یا نیمه سندبلاسته.
قطعه بعدی که میخواهیم دربارهاش صحبت کنیم پروفیل مورد استفاده برای ثابت نگه داشتن پنلهاست. قبلا بیشتر از پروفیل با مقطع 8 پر استفاده میشد که ظاهر چندان زیبایی هم نداشت اما الان از پروفیل با مقطع مستطیل و مربع هم استفاده میشه و بعضی از شرکتهای سازنده هم مقطع سفارشی خودشون رو تولید میکنند.
نصب این پارتیشنها خیلی آسونه. روی پروفیلهای آلومینیومی شیارهایی تعبیه شده که پنلهای شیشهای داخل اونها قرار میگیره. چون این پارتیشنها دوجداره هستن دو تا پنل شیشهای داخل شیارهایی میره که در دو طرف پروفیلها قرار دارن. دقیقا مثل نوع تک جداره دور شیشهها برای استحکام بیشتر یه فریم یا قاب کار میذارن که در صورتی که این فریمها نصب نشه، به اون پارتیشن فریملس میگن.
پارتیشن دوجداره ام دی اف
به جرات میشه گفت که محبوبترین متریال برای استفاده در فضاهای مسکونی و اداری ام دی افه. چون تنوع زیادی در طرح و رنگ داره به راحتی قابل ترکیب با هر دکوراسیون و چیدمانیه. قطر ورق ام دی افی که به عنوان پنل استفاده میشه 16 میلیمتره. معمولا پارتیشن دوجداره ام دی اف به صورت تمام ام دی اف یا به صورت ترکیبی با شیشه طراحی و نصب میشه. شیشه مورد استفاده میتونه ساده، سندبلاست یا نیمه بلاست باشه و دور شیشه میشه قاب یا فریم نصب کرد یا به صورت فریم لس باشه. همینطور میشه طرح مورد نظر، مثل طرحهای هندسی و گلدار رو با استفاده ار برش لیزری یا همون دستگاه CNC، روی ورق ام دی اف پیاده کرد.
نحوه نصب پارتیشن ام دی اف هم به این صورته که دو تا پروفیل عمودی و افقی داریم به اسم قید و ستون. پنلهای ام دی اف در دو طرف این پروفیلها قرار میگیرد و بینشون فضای خالی وجود داره که برای عبور سیم و کابل برق و تاسیسات میشه از این فضای خالی استفاده کرد. در نهایت ارتفاع پارتیشن دوجداره میتونه به اندازه کف تا سقف یا کمتر باشه.
خلاصه
با اضافه کردن پارتیشن به فضای داخلی، دکوراسیون شیک و کاربردی میشه. مهم نیست که پارتیشن برای خونه استفاده میشه یا یه فضای اداری، پارتیشنهای متنوعی در دسترسه که باعث میشه فضا ظاهری منحصر به فرد داشته باشه که برای همه از جمله کارمندها و مشتریها یا ساکنین خونه جذاب به نظر برسه.
بعضی وقتها به تغییر نیاز داریم، چیزهای لوکس که باعث بشه حال و هوامون بهتر بشه و شادتر بشیم. اضافه کردن پارتیشن به فضا میتونه باعث بشه که راندمان، سوددهی، زیست پذیری و غیره بالا بره. پس اگه فضایی دارید که بیاستفاده مونده یا بهینه نیست و کاربریهاش مشخص نیست. در استفاده از پارتیشن دوجداره یا انواع دیگه تردید نکنید.