- مرتب سازی بر اساس پیشفرض
- نمایش 15 محصول در هر برگه
دریل برقی، دریل چکشی، دریل گیربکسی
دریل برقی یکی از ابزارآلات ساختمانی است که در دسته بندی ابزار برقی قرار میگیرد. کارکرد آن توسط نیروی چرخشی است و در نتیجه عملیات سوراخکاری بر روی سطوح مختلف را در پی دارد.
در واقع دریل یکی از پرکاربردترین ابزار آلات برقی است. از دریل برقی هم در مصارف خانگی و هم در مصارف کارگاهی استفاده میشود. دریلها میتوانند عملیات سوراخکاری در چوب، فلزات و بتن را انجام دهند.
اگر قصد خرید دریل برقی دارید به هیچ عنوان این راهنمای جامع خرید دریل برقی را از دست ندهید.
اجزا تشکیل دهنده یک دریل
دریل برقی از اجزاء مختلفی تشکیل شده است که هر کدام روی کارایی و و قیمت آن تاثیرگذار است. در ادامه به معرفی اجزاء مهم و اصلی دریل میپردازیم. دانستن این موارد در خرید دریل بسیار کمک حال شما خواهد بود.
سه نظام
سه نظام یا مته گیر وظیفه گرفتن مته را دارد. از نظر عملکرد سه نظامها به دو دسته تقسیم میشوند:
سه نظام آچاری
همانطور که از اسم این سه نظام مشخص است این سه نظام دارای آچار برای محکم کردن مته در داخل سه نظام است و در سایز 6 میلیمتر، 10 میلیمتر، 13 میلیمتر و 16 میلیمتر در بازار عرضه میشود.
سه نظام اتوماتیک
برای باز و بست این سه نظام احتیاج به آچار نیست و کاربر میتواند با دست سه نظام را باز کند و یا ببندد. این سه نظام هم مانند سه نظام آچاری درسایز 6 میلیمتر، 10 میلیمتر، 13 میلیمتر، 16 میلیمتر در بازار عرضه میشود.
کلید
دریل برقی دارای یک کلید برای روشن و خاموش شدن است، کلید دریل برقی به دو دسته تقسیم میشود:
کلید گازی
این کلید مانند پدال گاز ماشین عمل میکند، هر چقدر کاربر کلید را فشار دهد سرعت گردش دستگاه بیشتر میشود. این کلید در دریلهای برقی که ویژگی پیچ گوشتی برقی را نیز دارند، میتواند بهترین عملکرد را داشته باشد.
کلید دیمردار
دیمر، کنترل کننده سرعت دستگاه است. کلیدهای دیمردار بر روی خود دارای یک شاسی تغییر سرعت هستند که از عدد یک تا شش روی آنها درج شده است، عدد 1 کمترین و عدد شش بیشتر سرعت دستگاه است.
موتور
محرک قدرت و سرعت در این دستگاه موتور است موتور این دستگاه متشکل از آرمیچر و بالشتک است که بالشتک با القای الکترو مغناطیس باعث گردش آرمیچر و در نتیجه گردش سه نظام دستگاه میشود.
دندهها
دندهها وظیفه انتقال قدرت از موتور به قسمت سه نظام دریل برقی را دارند.
شاسی چپگرد و راستگرد
دریل بر روی قسمت کلید خود دارای یک سیستم چپگرد و راستگرد هست، این سیستم به کاربر کمک میکند تا گردش سه نظام را تغییر دهد.
دسته کمکی
دسته کمکی دریل برقی دارای دو مدل است:
1) دسته کمکی پلاستیکی
2) دسته کمکی لاستیکی که دارای روکش ضد تعریق است.
خطکش
برای سوراخکاری در دیوار از خطکش یا عمق سنج استفاده میکنند که کاربر بتواند بهترین عملکرد در سوراخکاری را داشته باشد.
امکانات دریل برقی
قیمت دریل برقی ارتباط مستقیم با امکانات آن از جمله دیمر کنترل سرعت، کلید چپگرد و راستگرد، نوع سه نظام (اتوماتیک یا آچارخور)، قفل کن کلید، نوع گیربکس (تک سرعته یا دو سرعته) و کلید گازی دارد. البته کیفیت تولید و ساخت دریل که غالبا از روی برند شناخته میشود نیز در قیمت تاثیر دارد. از طرفی میزان کیفیت قطعات و کیفیت تولید روی کارکرد این امکاناتی که نام بردیم تاثیر مستقیم دارند.
برای مثال یک دریل ارزان قیمت هم ممکن است مجهز به دیمر الکترونیکی کنترل سرعت باشد ام آیا در عمل هم این دیمر درست کار میکند؟
دیمر کنترل سرعت باید بتواند گشتاور موتور را در هنگام درگیر شدن سه نظام با سطح کار ثابت نگه دارد. این امر مستلزم هماهنگی موتور و دیمر و یک تولید باکیفیت و کاملا مهندسی و حساب شده میباشد.
به همین دلیل دریل برقی دنلکس با بالاترین سطح کیفیت ساخته میشود و اگر امکاناتی مانند دیمر روی آن نصب میشود، میتوانید اطمینان داشته باشد که این دریل واقعا مجهز به دیمریست که سرعت را کنترل میکند.
در ادامه به توضیح کامل و بررسی دقیق امکانات دریل میپردازیم.
دیمر کنترل سرعت
همان طور که بالاتر نیز به آن اشاره کردیم، دیمر وظیفه ثابت نگه داشتن گشتاور (سرعت چرخش) دریل هنگام درگیر شدن مته با سطح کار را دارد. در مشخصات فنی دریلها همیشه میزان سرعت در حالت آزاد ذکر میشود که معنای آن این است که سرعت چرخش دریل در هنگامی که مته با سطح کار درگیر نشده است، چقدر است.
قطعا بعد از اینکه مته با سطح کار درگیر شود، بسته به سختی و جنس سطح سرعت چرخش دریل افت خواهد کرد. دیمر الکترونیکی دریل به شما کمک میکند سرعت را در میزان دلخواه خود ثابت نگه دارید.
کلید راستگرد و چپگرد
از اسم این کلید پیداست که برای تغییر جهت چرخش به کار میرود. حال با توجه به اینکه همیشه توصیه میشود از دریل برای باز و بسته کردن پیچ استفاده نکنید، این کلید راستگرد و چپگرد به چه کاری میآید؟
خب شاید شما هم تا به حال بارها از دریل برای باز و بسته کردن پیچ استفاده کرده باشید. این کار خیلی راحت است. فقط کافیست مته را از سه نظام خارج کنید و به جای آن سری بپیچ گوشتی را که میتواند دو سو یا چهار سو باشد را جایگزین کنید. البته که دریل هم میتواند با این روش پیچ را باز و بسته کند بزرگترین و مهمترین تفاوت آن با پیچ گوشتی برقی یا شارژی این است که در آنها دور موتور بسیار بالاست و پیچ با سرعت زیادی روی سطح کار بسته می شود و باعث آسیب دیدن سطح کار و یا پیچ میشود.
در واقع کلید راستگرد و چپگرد دریل به این منظور قرار گرفته است که اگر مته در سطح کار گیر کرد، بتوان با برعکس کردن جهت چرخش آن را از سطح کار بیرون کشید.
قفل کن کلید
منظور از کلید همان ماشه دریل است که با فشردن آن آرمیچر به گردش در میآید. حتما برای شما هم پیش آمده است که بخواهید دستتان را از روی ماشه بردارید اما باز هم دریل به کار خود ادامه دهد. در این صورت قفل کن کلید به کمک شما میآید.
مزیت اصلی قفل کن بالا بردن تمرکز روی دریل و در نتیجه سطح کار است. ذهن شما دیگر نیازی به کنترل میزان فشردن ماشه دریل ندارد و دستتان هم آزاد است و همچنین انگشتتان در کارهای طولانی خسته نمیشود.
دریل با گیربکس تک سرعته
دریل هایی که مجهز به گیربکس تک سرعته هستند، میتوانند تنها در یک بازه گشتاور خاص کار کنند. برای مثال دریل برقی دنلکس مدل DX-1185 مجهز به یک موتور تک سرعته است که سرعت در حالت آزاد آن 0 تا 2800 دور در دقیقه است. این یعنی این دریل تنها در این بازه سرعتی کار میکند.
اگر تجربه زیادی در زمینه ابزار برقی نداشته باشید احتمالا این سوال برایتان پیش میآید که اصلا چه نیازی به گیربکس دو سرعته است؟!
گیربکس دو سرعته زمانی به کار میآید که طیف فعالیتهای شما در کار با دریل گسترده باشد و بخواهید از یک دریل برای سوراخکاری به روی سطوح مختلف با شکنندگی و مقاومت متفاوت کار کنید. برای مثال سوراخکاری به روی تایل گچی در مقایسه با سوراخکاری در بتن نیاز به دور موتور متفاوت دارد. اگر دور موتور زیاد باشد، سطح کار را خراب میکند و ممکن است به آن آسیب برساند.
در پیچ گوشتی های برقی هم این قابلیت وجود دارد، برای اینکه موقع بستن پیچ، به سطح کار یا خود پیچ آسیب نرسد.
کلید گازی هم یکی دیگر از امکانات دریل برقی است که در این همین زمینه به کار میآید. در واقع وقتی کلید گازی را بیشتر بفشارید دور موتور بیشتر میشود و میتوانید خودتان نسبت به جنس سطحی که روی آن سوراخکاری انجام میدهید، سرعت چرخش مته را تنظیم کنید.
دریل با گیربکس دو سرعته
احتمالا تا حدودی متوجه شده اید که تفاوت گیربکس تک سرعته و دو سرعته در چیست. دریل برقی دنلکس مدل DX-1110 یک دریل با گیربکس دو سرعته است. گیربکس این مدل دریل میتواند در دو بازه سرعتی مختلف یعنی از 0 تا 1100 و از 0 تا 2800 دور در دقیقه کار کند.
بهترین انواع دریل برقی
دریل های برقی از نظر مکانیزم عملکرد به سه دسته قسیم می شوند:
دریل گیربکسی
همانطور که از اسم این نوع دریل مشخص است این دریل برقی عملکرد ساده دارد به طوری که میتوان با استفاده از این دریل برقی سوراخکاری در فلزات، چوب و پلاستیک را انجام داد. از دریلهای ساده به عنوان پیچ گوشتی برقی نیز استفاده میشود و میتواند انواع پیچ مثل پیچ شیروانی را باز کند یا ببندد.
دریل چکشی
مصالحی همچون سنگ و بتن که دارای سختی بالایی هستند باعث میشود که امکان انجام عملیات سوراخکاری میسر نبوده و به خاطر سختی مصالح باعث ایجاد آسیب در قسمت نوک مته بر اثر وجود اصطکاک میگردد.
اما این مصالح در عین سختی بالا، از شکنندگی بالایی نیز برخوردار هستند. این مدل از دریل برقی علاوه بر سوراخکاری در فلزات، چوب و پلاستیک با استفاده از سیستم چکشی قابلیت سوراخکاری در بتن و سنگ را نیز دارند، به طوری که علاوه بر چرخش در هنگام سوراخکاری سیستم چکشی این دریل به صورت یکنواخت ضربه میزند و میتواند به راحتی سنگ و بتن را سوراخ کند.
بیشترین استفاده از این دریل در مصارف خانگی و مصارف صنعتی است و میتوان انواع متههای آهن و سنگ و حتی گردبرهای فلزبر و چوببر نیز روی آن نصب نمود.
دریل چکشی گیربکسی
این مدل دریل برقی دارای قابلیت چکشی و گیربکسی است. قسمت گیربکس در این نوع دریل متشکل از تعدادی دنده بوده که وظیفه انتقال قدرت و سرعت را برعهده دارند، این گیربکس دارای یک شاسی تغییر حالت بوده که دو حالت قدرتی و سرعتی را در اختیار کاربر قرار میدهد:
حالت اول
در این حالت، دستگاه سرعت گردش کمتر ولی قدرت بیشتر داررد.
حالت دوم
در این حالت، دستگاه گردش بیشتر و قدرت کمتر دارد.
این دو حالت میتوانند کاربر را در سوراخکاریهای مختلف یاری دهند.
عملکرد چکشی این دریل برقی قابلیت سوراخکاری در بتن و سنگ را دارد. از این دستگاه میتوان به عنوان همزن برقی نیز استفاده کرد. همچنین میتوان در سوراخکاری در فلزات از این قابلیت گیربکسی استفاده نمود به گونهای که برای سوراخکاری بر روی فلز عمدتا شما باید سرعت کمتر ولی قدرت بیشتری در اختیار داشته باشید، قابلیت گیربکسی بودن در این دریل برقی این قدرت را در اختیار شما قرار میدهد.
راهنمای خرید دریل برقی
برای خرید دریل برقی انواع دریلهای موجود در بازار و کاربردهای آنها را در نظر بگیرید. آیا میخواهید از دریل برای کارهای روزانه مثل نصب جای حوله و یا مایع ظرفشویی، نصب لوستر یا یک سوراخکاری ساده استفاده کنید؟ یا این که برای تعمیرات بزرگتر و ایجاد سوراخهای بزرگتر روی سنگ یا آجر به خرید دریل برقی فکر میکنید؟ به طور کل اگر موارد مصرف خود را بدانید میتوانید راحتتر نوع دریل مورد نظرتان را پیدا کنید.
آیا در کارتان خیلی جابهجا میشوید؟
برای خرید یک دریل برقی اول باید مشخص کنید برای چه مصارفی میخواهید از دریل برقی استفاده کنید.
چنانچه برای مصارف خانگی سوراخکاری پلاستیک، چوب و حتی فلزات لازم دارید میتوانید از دریل ساده استفاده کنید. این دریل با قابلیت کلید گازی و سیستم چپگرد و راستگرد می تواند علاوه بر سوراخکاری در بستن پیچها به شما کمک کند.
اگر شما کاربری هستید که نیاز به یک دریل با قابلیت سوراخکاری در دیوار را دارید، باید از دریل چکشی استفاده کنید. زیرا این دریل علاوه بر سیستم چرخشی یک سیستم ضربه نیز دارد که باعث سوراخکاری بهتر در بتن و سنگ میشود.
دریل گیربکسی چیست و برای چه کسانی مناسب است؟
دریل گیربکسی برای باز کردن پیچهای سخت، سفت و بلند در محیطهای سختی مانند بتن و غیره هست. همان طور که میدانید دریل گیربکسی از قدرت و توان بسیار بالایی برای به دوران درآوردن مته برخوردار است. موتور قدرتمند این دریل باعث میشود تا مته آن با سرعت و همینطور قدرت بسیار زیادی چرخش داشته باشد.
تمام نکات مهم که قبل از خرید دریل باید بدانید
خرید دریل چکشی، دریل گیربکسی یا دریل برقی ساده میتواند برای بسیاری از افراد در ابتدا گیجکننده باشد. دریل ها از امکانات و قابلیت های متفاوت و زیادی برخوردار هستند که وجود یا عدم و جود هر کدام از آنها میتواند تاثیر بهسزایی در قیمت دریل داشته باشند.
بنابراین قبل از خرید دریل باید یک سری از نکات را بدانید تا بتوانید دقیقا دریلی که مطابق با نیازهای شما طراحی شده است را انتخاب کنید. با دانستن نکات خرید دریل میتوانید از بودجه خود به درستی استفاده کنید و بهترین دریل ممکن را خرید کنید.
کاربرد دریل چکشی و گیربکسی
اولین نکته برای خرید دریل این است که نیازهای خودمان از دریل را تعریف کنیم. آیا به دنبال دریل خانگی یا دریل صنعتی هستیم؟ میخواهیم یک دریل پیچ گوشتی خریداری کنیم که امکان باز و بسته کردن پیچ را هم داشته باشد؟ در چه نوع سطوحی میخواهیم سوراخکاری انجام دهیم؟
بعد از پاسخ به این سوالات و با دانستن مطالبی که در ادامه توضیح میدهیم، میتوانید نوع دریل مورد نیاز خود را پیدا کنید.
قدرت دریل
دومین نکته در هنگام خرید یک دریل برقی قدرت یا توان دستگاه است. دریلهای برقی در بازار با توجه به وات یا توان خود تقسیم بندی میشوند.
دریلهایی با توان کمتر مثل 300 تا 500 وات در رنج دستگاههایی با توان پایین قرار میگیرند که مناسب برای کارهای سبک هستند. دریلهایی با توان 700 تا 800 وات مناسب برای مصارف صنعتی و نیمه صنعتی، دریلهایی با توان 1000 وات به بالا مناسب برای سوراخکاریهای سخت و صنعتی هستند.
وزن دریل
سومین نکته که باید به آن هنگام خرید دریل دقت کرد، نوع طراحی و وزن دستگاه است. طراحی دستگاه باید به گونهای باشد که کاربر به راحتی بتواند عملیات سوراخکاری را انجام دهد و همچنین وزن دریل برقی باید سبک باشد تا کاربر بتواند مانور پذیری بهتر داشته باشد.
خرید دریل دیمردار
قابلیت تغییر سرعت یکی از پارامترهای مهم در خرید یک دریل برقی است، قبل از خرید یک دریل برقی به داشتن دیمر توجه کنید.
دیمر وظیفه کنترل سرعت را برعهده دارد و کاربر میتواند کمترین و بیشترین مقدار سرعت را تنظیم کند.
سرعت گردش دستگاه
برای برخی از کاربرها سرعت گردش دستگاه یک پارامتر اصلی هنگام خرید است، برای مثال آهنگرها برای سوراخکاری در فلزات به دنبال دستگاهی با دور گردش پایین هستند که بتوانند با دقت و قدرت زیاد فلزات سوراخ کنند.