تماس بگیرید: 021 - 5382 5000

نصب پمپ آبگرمکن با آموزش تصویری

آموزش-نصب-پمپ-آبگرمکن
فهرست مطالب

راهنمای خرید و نصب پمپ آبگرمکن

آیا می‌د‌ونستید که پمپ آبگرمکن جدیدترین و موثرترین شکل سیستم‌های آبگرمکنه؟ تا حدی به این خاطر که از منابع حرارتی تجدیدپذیر موجود در محیط استفاده می‌کنه تا گرما ایجاد کنه که بیشتر به دلیل پیشرفت در تکنولوژی‌های گرمایشیه. پس “نصب پمپ آبگرمکن” یه گزینه بهینه برای هر ساختمونی می‌تونه باشه که با کمبود آب روبرو باشه. 

پمپ‌ آبگرمکنی چیست؟

نصب پمپ‌ آبگرمکن گرمایش فضا و آب و همچنین خنک کننده در یک سیستم رو فراهم می‌کنه. اونها با استفاده از فرآیند انتقال حرارت کار می‌کنن. پمپ‌های آبگرمکن گرما تولید نمی‌کنن یا برق رو تبدیل به انرژی گرمایی نمی‌کنن. در عوض از جایی گرمای طبیعی استخراج می‌کنند و به جای دیگه انتقال میدن. پمپ‌های آبگرمکن برای اعمال انرژی، از برق استفاده می‌کنن تا دما رو به سطح مورد نیاز برسونن. 

آموزش نصب پمپ آبگرمکنی

در حالی که پمپ آبگرمکن از یه منبع انرژی خارجی مثل برق برای فرآیند انتقال استفاده می‌کنه، انتقال گرما می‌تونه سه یا چهار بار بزرگتر از برق مصرف شده باشه. این موضوع به این معنیه که  اونها بهره‌وری انرژی بهتری نسبت به بخاری‌های برقی مرسوم دارند. مثلا اگه یه پمپ آبگرمکن 2.5 کیلو وات انرژی حرارتی تولید کنه، در واقع کمتر از 1 کیلو وات برق مصرف می‌کنه. این مسئله باعث میشه که استفاده از پمپ آبگرمکن کاملا ارزون باشه و به احتمال زیاد مقدار دی اکسید کربن تولیدی رو کاهش بده. 

روش کار پمپ آبگرمکن 

قبل از نصب پمپ آبگرمکن باید روش کار اون رو بدونیم. مرسوم‌ترین طرح پمپ آبگرمکن شامل چهار قطعه اصلیه: کندانسور، شیر انبساط گرمایی، تبخیرکننده و کمپرسور. محیط انتقال گرمایی که میون این قطعات می‌چرخه مبرد نامیده میشه. 

در طول چرخه گرمایش، روش کار پمپ آبگرمگن اینطوره:

  1. با استفاده از یک تبخیرکننده که مبرد مایع یا گاز داره از محیط خارجی گرما می‌گیره (هوا یا زمین) و به کمپرسور انتقال میده. 
  2. بخارها فشرده میشن تا فشار و دمای اونها بالا بره. 
  3. بعد بخارهای گرم شده توی کندانسور تبدیل به مایع میشن که حرارت میعان به وسیله گرمایش ساطع میشه.
  4. بعد مبرد از یه شیر انبساط گرمایی عبور می‌کنه که دوباره فشار اون کم میشه و دوباره به سمت تبخیرکننده برمی‌گرده که چرخه تکرار میشه. 

انواع پمپ آبگرمکن

کلا پمپ‌های تقویت فشار به سه نوع آب سرد، گرم یا هر دو تقسیم میشن. یعنی یه مدل پمپ مخصوص آب سرد، یک نوع مخصوص آب گرم و نوع آخر مخصوص سرد و گرم با همه. هر پمپی باید با توجه به کارکردش استفاده بشه یعنی نمیشه از پمپ تقویت فشار آب گرم برای آب سرد و یا برعکس استفاده کرد. چون قطعاتشون فرق داره و اگه جابجا استفاده بشن دستگاه به سرعت خراب میشه. 

موقع نصب پمپ آبگرمکن باید توجه کنیم که تو ایران دو نوع آبگرمکن داریم:

  • کنترل دستی 
  • خودکار

تو حالت کنترل دستی دستگاه مداوم کار می‌کنه و باید به صورت دستی خاموش بشه. اما در مدل اتوماتیک سنسورهایی وجود داره که موقع باز کردن شیر آب گرم، آبگرمکن رو روشن می‌کنند و وقتی آب بسته بشه خاموشش می‌کنن. این مدل پمپ‌های  آبگرمکن به صورت افقی و عمودی تولید میشن. 

راهنمای خرید پمپ آبگرمکن

خب مسلما قبل از نصب پمپ آبگرمکن باید یکی تهیه کرد. برای خرید پمپ یه سری نکات وجود داره که باید در نظر گرفته بشن. از جمله اینکه اندازه جمع و جور داشته باشه، کم صدا باشه، سبک وزن باشه،  برق کمی مصرف کنه، مستقیم به لوله وصل بشه و خدمات پس از فروش داشته باشه. اما نکته مهمی که باید بهش توجه کرد اینه که تو محیط‌هایی با محدوده دمایی 15 تا 100 درجه سانتیگراد کار کنه. البته بهتره که برای طولانی شدن عمر پمپ تو محیط‌هایی که دمای بالای 40 درجه سانتیگراد دارن استفاده نشن. 

هر سیستم آبرسانی نیاز به یه پمپ تقویت کننده فشار داره، به خصوص وقتی فشار آب کمه یا سیستم آبرسانی مرکزی وجود نداره. پمپ آبگرمکن فشار آب کافی برای ماشین لباسشویی و ظرفشویی هم فراهم می‌کنه. مشکل فشار کم آب در ساختمون‌های چند طبقه به خصوص در طبقات بالاتر همیشه وجود داشته و گرم نشدن آب تو فصل زمستون خیلی آزار دهنده است. برای همین استفاده از پمپ یه گزینه عالیه. 

آموزش نصب پمپ آبگرمکن 

موقع نصب پمپ آبگرمکن باید به محل نصب توجه کرد چون تاثیر زیادی تو میزان کارایی اون داره. تو طبقات اول و دوم پمپ رو تو زیرزمین نصب می‌کنن که یه کم پیچیده است. اما برای طبقات بالاتر زیاد نتیجه بخش نیست و کمکی به رسیدن آب به این طبقات نمی‌کنه. 

برای همین در طبقات بالای ساختمون‌ها، پمپ آبگرمکن پشت اون یا در لوله ورودی نصب میشه تا فشار آب کافی تامین بشه. نصب پمپ آبگرمکن کار سختی نیست اما بهتره کمی از لوله کشی و برش لوله سر دربیارید. بعد می‌تونید با دنبال کردن مراحل پایین خودتون پمپ آبگرمکن رو نصب کنید. 

  1. اول شیر فلکه اصلی ساختمون را ببندین. 
  2. بعد همه شیرهای آب ساختمون رو باز کنید تا آب لوله‌ها تخلیه بشه. شیر آب جاهایی مثل حموم، دستشویی، آشپزخونه و غیره. 
  3. طول پمپ رو اندازه بگیرین و به همون اندازه لوله آب ورودی به آبگرمکن رو ببرید. این لوله معمولا از جنس مسه. 
  4. با آچار مناسب پمپ رو به ورودی آب به آبگرمکن وصل کنید. 
  5. سمت دیگه پمپ رو به لوله آب ورودی که قبلا بریدیم وصل می‌کنیم. 
  6. با آچار مخصوص دو سر اتصالات رو محکم کنیم. 
  7. تو این مرحله همه شیرهای آبی که باز کرده بودیم رو می‌بندیم. 
  8. در نهایت شیر فلکه اصلی ساختمون رو باز می‌کنیم تا آب وارد لوله‌های آب ساختمون و بعد پمپ آبگرمکن بشه. 

نکات مهم در نصب پمپ آبگرمکن

نکات مهمی هم هست که باید حین نصب پمپ آبگرمکن در نظر گرفت. مثلا کلا تو سیستم تاسیسات ساختمون از شیر صافی تو ورودی پمپ استفاده میشه تا املاح و جرم‌های آب به پمپ آسیب نزنه. اگه فشار آب ورودی خیلی کم بود میشه از نصب شیر صافی صرف نظر کرد و پمپ رو مستقیم به لوله وصل کرد. 

یکی از قطعات مهم پمپ فلو سوئیچه که فرمان عمل اتوماتیک پمپه. فلوسوئیچ رو در خروجی پمپ، در جهت جریان به شکل فلش روی شیر نصب می‌کنند و سیم اون به سوئیچ باکس متصل میشه. کلید پمپ باید روی حالت اتوماتیک باشه تا وقتی جریان آب از فلو سوئیچ عبور می‌کنه، عمل کلید زنی در فلو سوئیچ انجام بشه و پمپ روشن بشه و آب به سمت خروجی پمپاژ بشه. 

یه مشکل رایج بعد از نصب پمپ‌ آبگرمکن اینه که شیر نازل بسته است اما پمپ چند ثانیه یه بار خاموش و روشن میشه. علت این مسئله نبود شیر یک طرفه بعد از فلو سوئیچه. وقتی پمپاژ آب به سمت مصرف کننده رفته، شیر نازل بسته است اما آب هنور توی لوله جریان داره و مقداری از آب برمی‌گرده و دوباره از فلو سوئیچ عبور می‌کنه. فلوسوئیچ چون پلیت ضعیفی داره به اشتباه حس می‌کنه که دوباره داره جریان برقرار میشه و یه ثانیه دوباره پمپ رو روشن می‌کنه. پمپاژ دوباره انجام میشه ولی آب دوباره به سمت پمپ برمی‌گرده و این اتفاق پشت سر هم تکرار میشه. برای جلوگیری از همچین اتفاقی باید از یه شیر یک طرفه بعد از فلوسوئیچ استفاده بشه تا وقتی آب به سمت مصرف کننده جریان پیدا کرد، دیگه به سمت پمپ برنگرده. 

خلاصه

نصب پمپ آبگرمکن یا پمپ تقویت فشار تاثیر زیادی در افزایش کیفیت زندگی در آپارتمان‌ها داره. معمولا بلافاصله بعد از نصب متوجه تاثیر اون میشین. پس اگه به صورت روزانه با کمبود فشار آب روبرو میشید، حتما به تهیه پمپ آبگرمکن فکر کنید. 

  • فلوسوئیچ چیست؟

    فلوسوئیچ فرمان عمل اتوماتیک پمپ است. وقتی جریان آب از فلوسوئیچ عبور می‌کند، عمل کلیدزنی در آن انجام می‌شود و آب به سمت خروجی پمپاژ می‌شود.

  • کنترل پمپ آبگرمکن به چه صورت است؟

    کنترل پمپ آبگرمکن معمولا به دو صورت دستی و اتوماتیک انجام می‌شود. 

22 خرداد

پربازدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments