راهنمای خرید دریل شارژی و برقی

راهنمای خرید دریل

ممکن است شما کاربر حرفه ای ابزارآلات صنعتی باشید یا جزو کاربران خانگی که هر از گاهی دست به ابزار می برند. با این حال، به احتمال بسیار زیاد، یکی از ابزارالات متداول برای استفاده ی شما، انواع دریل خواهد بود. اما چطور می توانید در بین تنوع گسترده ی محصولات بازار و برندهای گوناگون، مناسب ترین گزینه برای نیازهای خود را انتخاب کنید؟

ما در این مقاله، یک راهنمای سه مرحله ای برای شما تهیه کرده ایم که شما را در انتخاب مناسب ترین گزینه، راهنمایی می کند.

سبک کار خود را مشخص کنید

اولین قدم در انتخاب ابزار مناسب، شناسایی دقیق نیازهای شما در حین کار می باشد. پاسخ به سوالات زیر می تواند تا حدودی در این زمینه به شما کمک کند:

  • معمولا چه سطوحی را دریل کاری می کنید؟ (سیمانی؟ گچ؟ چوب؟ بتن؟ یا …)
  • آیا هنگام کار مواقعی پیش می آید که نیاز باشد دستگاه را در زوایای خاص نگه دارید؟ (مثلا نگه داشتن دستگاه در زاویه ی قائمه، نظیر کناف کاران)
  • آیا در طول کار مدام در حال حرکت و جابجایی هستید؟ مثلا مدام از نردبان یا داربست بالا و پایین می روید یا محل کار ثابتی دارید؟
  • معمولا چقدر در طول روز نیاز به دریل کاری خواهید داشت؟

حالا به بررسی جنبه ی دوم ماجرا می پردازیم.

نوع دریل مناسب با کار خود را انتخاب کنید

دو نوع دسته بندی متداول دریل ها به صورت زیر است:

  • دریل های ساده (دو پوسته):
    این نوع دریل جزو متداول ترین دریل ها بوده و به طور خاص برای انواع سوراخکاری یا باز و بسته کردن پیچ ها در سطوح چوبی، فلزی و دیوارهای داخلی ساختمان طراحی شده اند. این نوع دریل را نباید برای کار بر سطوح سیمانی، بتنی یا سنگی استفاده کرد.
  • دریل های گیربکسی:
    دریل های گیربکسی با افزودن مکانیزم چکشی، به دستگاه قابلیت ضربه زدن در کنار چرخش را داده و با افزایش توان، می توان روی سطوح سخت تر نظیر سیمان، سنگ و بتن از آن ها استفاده کرد. استفاده از این دستگاه روی سطوح کار چوبی توصیه نمی شود چون می تواند منجر به آسیب به سطح کار شود. ضمنا در هنگام کار با این نوع دریل ها، توصیه می شود از محافظ گوش استفاده کنید چون صدای مداوم آن ها می تواند برای شنوایی شما مضر باشد.

اکنون می توانیم به سومین گام انتخاب دریل مراجعه کنیم.

شارژی یا برقی بودن دستگاه را در نظر بگیرید

برای انتخاب بین دریل های شارژی یا برقی، نکات زیر می تواند به شما کمک کند:

نکات مهم در انتخاب دریل های شارژی

دریل های شارژی، سبک تر و کم حجم تر بوده و برای سبک کارهایی مناسب است که نیاز به جابجایی مکرر در حین کار وجود دارد. در انتخاب دریل شارژی، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • توان (قدرت): در بررسی توان دستگاهه، دو مولفه را بررسی می کنیم، اول ولتاژ باتری و دوم، گشتاور (ترک Torque) دستگاه. قانون سرانگشتی در این حیطه این است که هرچه ولتاژ دستگاه بالاتر باشد، قدرت آن نیز بیش تر است. جهت آشنایی با دریل های شارژی دنلکس می توانید به این صفحه مراجعه نمائید.
    در خصوص گشتاور دستگاه، تعاریف متفاوتی قابل ارائه است، ولی در بیان ساده می توان آن را قدرت گردش دستگاه عنوان کرد که ترکیبی از نیرو و سرعت چرخش را شامل می شود. واحد سنجش گشتاور، نیوتن بر متر است و معمولا انواع دریل های شارژی به ترکمتر (گشتاور سنج) مجهز بوده و به شما قابلیت تنظیم گشتاور ایده آل را می دهند.
  • سرعت: سرعت دستگاه عبارت از تعداد گردش دور موتور دستگاه در دقیقه است و با RPM بیان می شود. اکثر دریل ها دارای دو سرعت 300 و 800 دور در دقیقه هستند که 300 دور در زمان سوراخ کاری و 800 دور در زمان بستن پیچ استفاده می شود. البته بسیاری از دریل های مدرن مجهز به دیمر (تنظیم کننده ی دور) هستند که به شما قابلیت انتخاب دور در بازه های گوناگون را می دهند.
  • نوع باتری: اکثر دریل های مدرن مجهز به باتری های با سلول لیتیوم یون هستند که نسبت به نسل قدیم باتری ها (نیکل – کادمیم)، سبک تر بوده، طول عمر بیشتری داشته و البته سریع تر شارژ می شوند.
    نکته ی مهم دیگر در توجه به باتری ها، نوع شارژر آن ها و همچنین ظرفیت باتری بر حسب آمپر Ah می باشد. برخی شارژرها یک باتری خالی را در 15 دقیقه شارژ کرده و برخی دیگر ممکن است همین فرآیند را ظرف سه ساعت تکمیل کنند! در این جا هم قانون سرانگشتی این است که هر چه ظرفیت باتری بالاتر باشد، طول عمر آن و همچنین نگهداری شارژ آن، بالاتر می شود.

نکات مهم در انتخاب دریل های برقی

دریل های برقی معمولا پرقدرت تر از هم خانواده های شارژی خود بوده و مناسب کارهای صنعتی تر و البته با محل کار ثابت هستند. در انتخاب این نوع از دریل ها، نکات زیر حائز اهمیت است:

  • توان (قدرت): توان دریل های برقی بر حسب وات Watt محاسبه می شود. درست مثل ولتاژ در دریل های شارژی، در این دسته از دریل ها هرچه وات بالاتر باشد، قدرت مانور بیشتری در اختیار کاربر قرار می دهد.
  • سیستم مستقیم ویژه (Special Direct System):
    دریل های SDS یا سیستم مستقیم ویژه مجهز به مکانیزم چکشی پیشرفته تری نسبت به دریل های گیربکسی معمولی هستند. در دریل های گیربکسی فاقد این سیستم، مکانیزم چکشی شامل حرکت جلو و عقب دنده های چکشی روی شفت بوده و نوع انرژی الکترومکانیکی محسوب می شود. در دریل های سیستم مستقیم ویژه، مکانیزم چکشی بر اساس انرژی الکتروپنوماتیک بوده، یعنی بین پیستون و ضربه زن، خلاء وجود داشته و قدرت هوا ایجاد ضربه می کند. بنابراین توان بالاتری نسبت به دریل های گیربکسی فاقد این ویژگی، تولید می کنند. قلم گیرهای SDS به چهارشیار مشهور هستند و می توانید از این دستگاه ها به عنوان یک بتن کن بسیار سبک برای تخریب های بسیار محدود نیز استفاده کنید. توجه کنید این نوع دریل ها، بتن کن تخصصی محسوب نشده و نباید جهت تخریب های گسترده استفاده شوند.

جمع بندی

تنوع گسترده ای از ابزارآلات جهت استفاده در انواع صنایع وجود دارد که شاید در ظاهر شبیه به هم باشند، اما در حقیقت، دارای تفاوت ها و جزئیات بسیار زیادی می باشند. بنابراین در هنگام خرید یا انتخاب ابزار، تحقیق و کسب اطلاعات صحیح، می تواند تاثیر به سزایی در جلوگیری از نارضایتی در کار یا نارضایتی از محصول خریداری داشته باشد.

سوالات متداول

هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. بزرگترین مزیت دریل شارژی امکان استفاده بدون محدودیت کابل در جاهای مختلف است. اما دریل های برقی قدرت بیشتری نسبت به دریل شارژی دارند.

دریل با سه نظام اتوماتیک قطعا کاربری بسیار راحت تری دارد و سرعت شما را در کار بیشتر می کند.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها