پارتیشن اداره دوجداره
پارتیشن یک دیوار جداکننده است که به طور معمول غیر باربر است و برای جداسازی فضاها در ساختمانهای مسکونی، تجاری و صنعتی استفاده میشود. کاربرد رایج آن به عنوان یک دیوار پارتیشن اداری است که برای ایجاد دفاتر و اتاق جلسات جداگانه استفاده میشود. دیوارهای پارتیشن را میتوان از شیشه، آجر، فلز و پلاستیک ساخت و در ادارات، خانهها، انبارها و خرده فروشیها استفاده میشوند. انواع شیشهای و کامپوزیت آن را میتوان به شکل “پارتیشن اداری دوجداره” به کار برد. طراحی آنها میتواند هدفمند باشد تا در، پنجره یا بازشو داشته باشند و یک روش عالی برای تقسیم بندی فضاهای داخلی مدرن هستند.
انواع پارتیشن اداری دوجداره
انواع مختلفی از دیوار پارتیشن اداری دوجداره با ویژگیهای عملکردی و خصوصیات شفاف وجود دارد. پارتیشن شیشهای حریم خصوصی کمی ایجاد میکند و انتقال صدای کمی دارد که برای تقسیم بندی فضا عالی است و همزمان طرح باز ساختمان را حفظ میکند. پارتیشنهای شیشهای انواع مختلفی دارند از جمله شیشه تک جداره و دوجداره، شیشه آکوستیک و ضد حریق. این پارتیشن اداری دوجداره ظاهر بسیار زیبایی دارد و اجازه ورود نور طبیعی را به فضا میدهد.
- برای ایجاد حریم خصوصی بیشتر، پارتیشنهای اداری توپر، میتوانند سطح صدای بالا را کاهش دهند و فضای حرفهای را با تفکیک فضای بیشتر حفظ کنند. بعضی از دیوارهای پارتیشن قابل جابجایی هستند بنابراین میتوان آنها بر حسب نیاز مطابق با فضا چید. آنها در رنگهای مختلفی ارائه میشوند تا مکمل فضای داخلی باشند و میتوان آنها در یک چارچوب استیل با همراه پنلهای ضدحریق قرار دارد تا عایق بیشتری فراهم شود.
از دیوار پارتیشن در کجا میتوان استفاده کرد؟
پارتیشن شیشهای و توپر، هر دو مناسب کاربریهای مختلفی هستند. از آنها میتوان برای تقسیم بندی یک فضا به چندین اتاق استفاده کرد که به عنوان فضای اداری اضافی یا فضای جلسات کاربرد دارند. پارتیشنهای توپر برای برای دفاتر خصوصی بسیار ایدهآل هستند زیرا حریم خصوصی ایجاد میکنند و آلودگی صوتی از دیگر فضاها را کاهش میدهند. شیشه تزئین شده با طرح مورد نظر، مثلا لوگوی برند یا به صورت رنگی میتواند زیبایی را افزایش دهد.
دیوارهای پارتیشن میتوانند کاربریهای صنعتی نیز داشته باشند. از مزایای دیوار پارتیشن شیشهای این است که در اتاقها یا دفاتر کار جداگانه دید به قسمتهای مختلف فراهم میکند. پارتیشنهای صنعتی توپر راهحلی محکم و قوی برای قسمتهای پر رفت و آمد ارائه میدهند.
الزامات یک دیوار پارتیشن دوجداره اداری خوب چیست؟
- ضخامت کم یا باریک که حداکثر فضای کف طبقه قابل استفاده باشد.
- حریم خصوصی و ایمنی کافی برای افراد از لحاظ دید و صدا فراهم کند.
- ماهیت ساده و هزینه حداقلی در هنگام ساخت که با ساختارهای مختلف ساختمانی مطابق باشد.
- مقاومت کافی در برابر آتش، گرما، نم، موریانه یا انگل وغیره داشته باشد.
- به اندازه کافی انعطاف پذیر باشد تا ارتعاشات ناشی از بارهای مختلف را تحمل کنند.
انواع دیوار پارتیشن
امروزه، یک ساختمان چندین اتاق دارد و پارتیشنها این اتاقها را تقسیم بندی میکنند. برای ایجاد حریم خصوصی و امنیت، دیوارهای پارتیشن یک گزینه ایدهآل هستند و به دلایل مختلفی در انواع و شکلهای مختلف ساخته میشوند. انواع مختلف پارتیشن اداری به متریال، طراح و نیازهای مختلفی بستگی دارد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
- پارتیشن آجری
- پارتیشن شیشهای
- پارتیشن درای وال
- پارتیشن فلزی
- پارتیشن چوبی
- پارتیشن ام دی اف
بعضی از این پارتیشنها مانند پارتیشن شیشهای و ام دی اف را میتوان به صورت تک جداره یا دو جداره اجرا کرد. که در ادامه به بررسی پارتیشن اداری دوجداره میپردازیم.
پارتیشن اداری دو جداره
یکی از انواع جداکنندهها پارتیشن اداری دوجداره است. معمولا از ام دی اف، شیشه و آلومینیوم برای ساخت این نوع پارتیشن استفاده میشود. شکل و اندازه این جداکننده به ابعاد و ارتفاع مکانی که باید نصب شود بستگی دارد. اما به دلیل اینکه این پارتیشن اداری دوجداره است، دارای مسیر مشخص برای عبور کابلهای برق، تلفن و اینترنت است. از جمله دلایل محبویت پارتیشن اداری دو جداره این است که ایستایی و مقاومت بیشتری نسبت به نوع تک جداره دارد. همین استحکام آن باعث شده که نیاز به نگهداری چندانی نداشته باشد.
ساختار دو جداره هم در کاهش سر و صدای محیط تاثیر دارد و هم محیط را عایق بندی حرارتی میکند که در مصرف انرژی و جلوگیری از هدر رفت آن موثر است. در صورتی که این پارتیشن پنجره یا بازشو داشته باشد میتوان از شیشه دوجداره برای آن استفاده کرد. برای کنترل ورود نور از میان این بازشو میتوان بین دوجداره یک پرده کرکرهای نصب کرد تا علاوه بر نور از نفوذ گرد و غبار هم جلوگیری کرد.
توجه کنید که اگر در ایران از ام دی اف برای ساخت پارتیشن ادارای دو جداره استفاده شود، قطر و در واقع ضخامت ورق ام دی اف مورد استفاده 16 میلیمتر است که رایجترین ضخامت برای ام دی اف است. از آنجایی که ضخامت این پارتیشن بیشتر از نوع تک جداره است، باز و بسته شدن درب آن باعث لرزش یا ایجاد صدا نمیشود.
ساختار پارتیشن اداری دوجداره
این پارتیشن هم مانند پارتیشن تک جداره از قید، ستون و پنل تشکیل شده است. قید که قطعه افقی است روی زمین قرار میگیرد و پنل ام دی اف یا شیشه در دو طرف آن قرار میگیرد و فضای ما بین آن خالی است. در صورتی که قصد آکوستیک کردن این پارتیشن را داشته باشید، عایق صوتی باید در این قسمت جای بگیرد. به طور کلی چارچوب پارتیشن میتواند از فلز یا آلومینیوم و غیره باشد.
سخن پایانی
پارتیشن اداری دوجداره اگر سبک وزن و چارچوب بندی شده باشد، انعطاف پذیری مناسبی ارائه میکند. همچنین مکان دیوارهای پارتیشن را میتوان آسان و ارزان بدون تاثیر روی ساختار کلی ساختمان عوض کرد. بسته به ماهیت ساختار پارتیشن ممکن است استفاده دوباره بعضی از پارتیشنها ممکن باشد یا حتی تمامی اجزای پارتیشن را به مکانی دیگر برای نصب انتقال داد.
سوالات متداول
تفاوت اصلی پارتیشن و دیوار در چیست؟
پارتیشن یک ساختار عمودی برای خلق یک فضای جداگانه است. قابلیت پشتیبانی سازهای از ساختار اصلی را ندارد. در حالی که دیوار بخشی جدایی ناپذیراز سازه اصلی است و بار سقف را حمل میکند و از سازه پشتیبانی میکند.
از چه چوبی برای پارتیشن بندی استفاه میشود؟
رایجترین فرم پارتیشن چوبی که این روزها استفاده میشود، لوورهای عمودی و پنل بندی است. علاوه براین متریالها از چوب مهندسی شده مانند تخته چند لا گرفته تا متریالهای کامپوزیت مثل ام دی اف متفاوت است که ارزانتر از پارتیشن چوبی توپر هستند.