پارتیشن اداری

پارتیشن بندی فضاهای اداری

پارتیشن بهترین راه حل برای جداسازی فضای کار در ادارت و شرکت‌ها است. استارتاپ های جوان و خوش‌ایده هم یکی از طرفداران پروپاقرص انواع پارتیشن اداری هستند. یک کسب و کار در حال رشد نیاز به فضای بزرگتری دارد و جابجایی در حین کار بسیار دشوار است، به خصوص اینکه بسیاری از شرکت‌ها در طول مرحله رشد شکننده و آسیب پذیر هستند. البته مشکلات بدتری هم وجود دارد اما در شرکت‌های موفق، رشد کسب و کار اجتناب ناپذیر است و فضا نباید پر استرس باشد. “پارتیشن‌ اداری یک راه‌حل مقرون به صرفه برای جداسازی فضا است و می‌توان هر فضای کاربری را از یک اتاق جلسه تا یک دپارتمان جدید در فضای کاری فعلی، به کمک آن ایجاد کرد.  

پارتیشن اداری چیست؟

پارتیشن اداری یک راه حل سریع، آسان و مقرون به صرفه برای تقسیم فضای اداری است. از دیوارهای ساده گرفته تا اتاق‌های جلسه شیشه‌ای، این پارتیشن‌ها در شکل‌ها و اندازه‌های متفاوتی ارائه می‌شوند.

انواع پارتیشن اداری

با وجود تنوع در ساخت محیط‌های نیمه دائمی اداری، همچنان یک تفکر کلیشه‌ای درباره فضاهای ایجاد شده توسط پارتیشن وجود دارد. اینکه آنها به فضا حسی راکد گونه می‌دهد. اما به روش‌های مختلفی می‌توان فضاهای اداری مدرن را به کمک پارتیشن اداری تقسیم بندی کرد. به شکلی که هویت شرکت برجسته و بولد شود و طراحان بتوانند موارد گوناگونی به جز رنگ را انتخاب کنند. پارتیشن اداری شامل انواع مختلفی از نظر متریال، شکل و اندازه می‌شود و به شکل تک جداره و دو جداره عرضه می‌شود که در اینجا به بررسی انواع آن می‌پردازیم.

انواع پارتیشن بر اساس ارتفاع 

دو عنصر مهم در انتخاب پارتیشن‌بندی تسهیل ارتباط و ایجاد حریم خصوصی است اما اینها اهداف متقابل هستند. طراحان می‌توانند با ارتفاع‌های مختلفی کار کنند از ایجاد اتاقک به اندازه ارتفاع یک میز گرفته تا پارتیشن کوتاه تا مچ پای یک فرد بین میزهای بزرگ یا پنل‌های بزرگ که می‌توانند تا 215 سانتیمتر یا بیشتر ارتفاع داشته باشند.

ارزش واقعی دیوار پارتیشن اداری توانایی ترکیب و هماهنگی همین ارتفاع‌های گوناگون است. برای مثال دیوارهای کوتاهی که بین اعضای تیم قرار دارند، باعث ایجاد گفتگو می‌شود. دیوارهای بلندتر که دور تعدادی از کارمندان قرار گرفته می‌تواند به تمرکز آنها در مقایسه با دیگر تیم‌ها یا دپارتمان‌ها کمک کند.

انواع پارتیشن بر اساس متریال

انواع پارتیشن اداری

متریال و رنگ در امتداد یکدیگر حرکت می‌کنند تا برند و اسم یک شرکت یا کمپانی را برجسته کنند. پارتیشن اداری در انواع مختلفی تولید و عرضه می‌شود. برای مثال روکش چوب یک انتخاب سنتی است اما باید توجه داشت که چوب فقط یک گزینه است و می‌توان آن را با دیگر طرح‌ها و متریال‌ها ترکیب کرد تا ظاهری مدرن داشت. 

متریال‌های دیگری که معمولا در طراحی پارتیشن اداری نیمه دائمی استفاده می‌شوند شامل لمینت و پارچه است که در رنگ‌ها و طرح‌های گوناگونی تولید می‌شوند. پارچه که به صورت روکش استفاده می‌شود نیز در طرح‌های بسیاری تولید می‌شود اما یک مزیت بزرگ دارد: چه شامل متریال عایق صدا باشد و چه نباشد، پارچه به شکلی صدا را جذب می‌کند که دیگر متریال‌ها نمی‌توانند. 

در نهایت، شیشه را داریم، یا در بیشتر موارد پنل‌های شفاف و مات که ممکن است از پلاستیک شفاف، لکسان، شیشه یا متریال‌های مشابه ساخته شده باشد. هزینه آنها زیاد است اما ظاهر چشمگیری دارند. 

از دیگر متریال‌ها برای استفاده در پارتیشن اداری می‌توان به ام دی اف، آلومینیوم و دیوار گچی و غیره اشاره کرد.

انواع پارتیشن براساس شفافیت

پارتیشن بندی دفتر کار با پنل‌های شیشه‌ای و شیشه مانند به کارمندان امکان می‌دهد که در طول روز کاری، نسبت به همکاران خود دید داشته باشند. این ویژگی باعث ایجاد یک فضای دوستی و گفتگوهای بالقوه می‌شود. البته همه افراد پنل‌های کاملا شیشه‌ای را درک نمی‌کنند و سلیقه همه نیست اما قطعا هزینه بالایی دارد. 

سطح شفافیت را می‌توان کنترل کرد اما چگونه؟ می‌توان آن را با طرح‌های مختلف و یا برند شرکت ترکیب کرد. با کمک دکوراسیون فضا و وسایل شخصی افراد می‌توان سطح دید کارمند نسبت به بقیه فضا و دیگر کارمندان را تغییر داد. پارتیشن اداری شفاف نور طبیعی بیشتری وارد فضا می‌کند و همراه با ایجاد آسایش حس کلاستروفوبیک یک فضای اداری سنتی را از بین می‌برد.

انواع پارتیشن براساس نحوه نصب

پارتیشن‌ها بخش‌های شخصی و عمومی مهمی برای کارمندان ایجاد می‌کنند. برای مثال تیمی که در قسمت بلندتری نسبت به بقیه قرار دار را می‌توان با نصب دیوارهای کوتاه‌تر دور میز آنها از بقیه فضا جدا کرد. در واقع این یکی از دو روش رایج در نصب پارتیشن است. این روش، حریم خصوصی کمی ایجاد می‌کند اما یک روش مقرون به صرفه برای استفاده از مبلمان اداری بزرگ به صورت عملکردی است.

روش دیگر برای ایجاد محدوده کوتاه یا بلند در یک فضای اداری، استفاده از پارتیشن‌هایی است که روی کف قرار می‌گیرند. ارتفاع آنها از 120 سانتیمتر تا 182 سانتیمتر متغیر است. برای تقسیم بندی دائمی با پارتیشن اداری می‌توان براساس ابعاد تصمیم گرفت. در این حالت باید کاربری فضا و محل نشستن اعضای تیم را مشخص نمود.

مزایای پارتیشن بندی

مزایای پارتیشن اداری

تقسیم بندی فضاهای کاری با پارتیشن اداری مزایای بسیاری دارد که در ادامه به بررسی تعدادی از آنها می‌پردازیم.

حریم خصوصی 

برگزاری جلسه بدون ایجاد مزاحمت برای دیگر افرادی که مشغول به کار در فضای اداری هستند در بسیاری از کسب و کارها ضروری است و داشتن حریم خصوصی در جلسات ارزیابی و جلسات منابع انسانی کلیدی است. پارتیشن‌ اداری روشی آسان و مقرون به صرفه برای ایجاد اتاق‌ و بخش‌های خصوصی داخل این فضاها است. پارتیشن شیشه‌ای یک روش عالی برای این است که کارکنان از فضای اصلی دور باشند و در عین حال احساس کنند که جزئی از محیط هستند.

هزینه 

نصب پارتیشن اداری به شکل قابل ملاحظه‌ای مقرون به صرفه‌تر از تقسیم یک دفتر با دیوارهای توپر دائمی است. زیرا پارتیشن‌ها را به راحتی می‌توان جابجا کرد و در واقع آنها یک سرمایه گذاری ماندگار هستند، حتی اگر محل دفتر جابجا شود.

انعطاف پذیری

در کنار این واقعیت که به آسانی می‌توان آنها را به یک مکان جدید حمل کرد، پارتیشن‌ها همچنین می‌توانند در فضای فعلی هم به آسانی حمل شوند. اگر در آینده قصد تغییر دکوراسیون داشته باشید، می‌توانید بدون هیچ هزینه اضافی و بدون تخریب دیوارها این کار را انجام دهید. فضای کسب و کارها همیشه با افزایش تعداد کارکنان و سطح بار کار در حال تغییر است.

نور

پارتیشن‌های شیشه‌ای و پارتیشن‌هایی که پنجره دارند، نور طبیعی بیشتری وارد دفتر کار می‌کند که فضایی باز و با هوایی تازه فراهم می‌کند و بهره‌وری را افزایش می‌دهد. استفاده از نور طبیعی بیشتر همچنین به این معنی است که از مضرات نور فلورسنت برای سلامتی اجتناب می‌شود.

زیبایی

امروز پارتیشن اداری به یک عنصر طراحی محبوب در فضاهای اداری و کاری تبدیل شده است. به خصوص پارتیشن‌های شیشه‌ای که بسیار جلب توجه می‌کنند و ظاهری مدرن و حرفه‌ای خلق می‌کنند. پارتیشن بندی، یک فضای جدید برای دکوراسیون و نمایش برند ایجاد می‌کند، پس چرا لوگوی شرکت را به آن اضافه نکنیم یا یک دیوار متمایز در فضا خلق نکنیم؟ یک پارتیشن جدید می‌تواند هویت برند را بازتاب دهد.

کاهش سروصدا

یک محیط بزرگ با طراحی اوپن آفیس معمولا پر صر و صداست و بازتاب صدا در آن راحت‌تر اتفاق می‌افتد. با نصب یک پارتیشن اداری می‌توان بازتاب صدای پس زمینه را کاهش داد که به کارکنان کمک می‌کند تا راحت‌تر در یک محیط کاری تاثیرگذار تمرکز کنند.

پایداری

ایجاد قسمت‌های جدید در ساختمان با استفاده از پارتیشن، پایدارتر از ساخت دیوار سنتی دائمی است که نیاز به انتخاب متریال و مصالح جدید نیز دارد. دیوارهای پارتیشن متریال کمتری نیاز دارند و می‌توان آنها را با مواد بازیافتی یا قابل بازیافت ساخت که همه این موارد به کاهش تولید کربن کسب و کار کمک می‌کند.

قیمت پارتیشن اداری

قیمت پارتیشن اداری

بسته به قید و ستون مورد استفاده در یک پارتیشن، متریال پنل پارتیشن و تک جداره و دو جداره بودن، قیمت پارتیشن اداری متغیر است. برای مثال هزینه یک پارتیشن تماما ام دی اف تک جداره با نوع دو جداره متفاوت است. در ادامه به بررسی مقوله قیمت گذاری و نحوه محاسبه هزینه نصب آن می‌پردازیم.

پارتیشن تک جداره

پارتیشن اداری تک جداره می‌تواند به صورت تمام ام دی اف یا  یا تمام شیشه یا به صورت ترکیبی اجرا شود. البته متریال‌های دیگری نیز قابل استفاده است که ما در اینجا ام دی اف را بررسی می‌کنیم زیرا متریال رایج و پرمصرفی در ایران است. شیشه مورد استفاده نیز می‌تواند ساده یا سندبلاست باشد. به طور کلی هزینه پارتیشن تک جداره کمتر است و نصب آن آسان‌ و سریع است.

روش نصب پارتیشن تک جداره

هر پارتیشن اداری از قید، ستون و پنل تشکیل شده است. قطر هر قید و ستون 10 سانتیمتر است. شاید برای شما سوال باشد که قید چیست؟ قید قطعه افقی است که روی کف یا بین قسمت‌های مختلف هر پنل قرار می‌گیرد. وقتی جداکننده از نوع تک جداره است، پنل پارتیشن به دو صورت روی قید قرار می‌گیرد: وسط یا طرفین. اگر پنل در لبه قید قرار بگیرد، از یک طرف قابل رویت خواهد بود، اما دید ناظر به این صورت خواهد بود که از یک طرف به صورت تک جداره و از سمت دیگر به صورت دو جداره دیده می‌شود. برای نصب این پارتیشن می‎توان از انواع ابزار برقی و ابزار شارژی استفاده کرد.

پارتیشن دو جداره

مانند نوع تک جداره، پارتیشن اداری دو جداره نیز به صورت تماما ام دی اف، شیشه‌ای یا هر متریال دیگر اجرا می‌شود و یا در ترکیب با شیشه. شیشه می‌توان هم ساده باشد و هم به صورت طرحدار. برای شیشه طرحدار از روش سندبلاست استفاده می‌شود که طرح آن به هر شکلی می‌تواند باشد، به صورت راه راه یا لوگو و برند شرکت. هزینه نصب پارتیشن دو جداره بیشتر از نوع تک جداره است. همچنین ایستایی و آکوستیک بهتری نیز فراهم می‌کند. نکته مهم در نصب پارتیشن اداری این است که مغز ام دی اف معمولا با نوار پی وی سی پوشانده می‌شود.

خاصیت آکوستیک پارتیشن دو جداره قابل مقایسه با مثلا پنجره‌های دوجداره UPVS نیست اما در کاهش سروصدای فضای کاری تاثیرگذار است. در شیشه‌های دو جداره از گاز آرگان و درزگیر استفاده شده که از عبور صدا جلوگیری می‌کند. از این نوع شیشه دو جداره فقط در پارتیشن‌های اسکلت آلومینیومی یا پروفیل مخصوص نصب شیشه دو جداره استفاده می‌شود.

در هنگام نصب شیشه دو جداره روی پارتیشن اداری از جنس ام دی اف باید از شیارهای مناسب در قید استفاده کرد تا شیشه روی آنها قرار بگیرد.

روش نصب پارتیشن دو جداره

درست به مانند جداکننده تک جداره قطر قید و ستون این نوع پارتیشن هم10سانتیمتر است. اما پنل در دو طرف قید و ستون قرار می‌گیرد و مابین آن فضای خالی است. در صورتی که پارتیشن از نوع ترکیبی با شیشه باشد، در فضای خالی بین دو شیشه می‌توان پرده کرکره‌ای نصب کرد.

نحوه محاسبه قیمت پارتیشن

همانطور که گفتیم پارتیشن از نوع ام دی اف یکی از رایج‌ترین انواع پارتیشن اداری  در ایران است. ابعاد رایج هر ورق ام دی اف در ایران 183×363 سانتیمتر است و ضخامت معمول 16 میلیمتر است که البته دیگر ضخامت‌ها نیز در دسترس است. هزینه نصب و اجرای هر پارتیشن برحسب مترمربع است و قیمت درب و حمل و نقل به صورت جداگانه حساب می‌شود. در نهایت 10 درصد کل فاکتور به عنوان هزینه نصب پارتیشن در نظر گرفته می‌شود.

قیمت ورق ام دی اف

ابعاد هر ورق ام دی اف 183 در 363 سانتیمتر است اما با ضخامت‌های مختلفی از جمله 3، 6، 8، 16 و 25 میلیمتر در دسترس است. قیمت هر ورق ام دی اف 16 میلیمتر از 1 میلیون و 700 هزار تومان شروع می‌شود. در هنگام اجرای پارتیشن باید به نحوه محاسبه ابعاد پنل‌ها توجه داشت. طوری که از هر ورق ام دی اف به طور بهینه استفاده شود و پرتی کمی داشته باشد.

قیمت PVC

پی وی سی با ضخامت 1 یا 2 میلیمتر برای پشواند مغز ام دی اف است و به آن زیبایی می‌بخشد. در نصب پارتیشن معمولا از پی وی سی 2 میلیمتر استفاده می‌شود. قیمت هر متر طول پی وی سی حدود 11 هزار تومان است.

قیمت CNC

از دستگاه CNC برای ایجاد طرح و شیار روی ورق ام دی اف استفاده می‌شود. طرح مورد نظر در قالب یک فایل به اوپراتور CNC داده می‌شود. ورق ام دی اف روی سینی دستگاه CNC قرار می‌گیرد و سپس لیزر شروع به حکاکی طرح روی ورق می‌کند. قیمت خدمات CNC براساس هر سینی محاسبه می‌شود و به نوع و تعداد ورق‌ها بستگی دارد. قیمت هر مترمربع CNC در حدود 20 هزار تومان است.

قیمت شیشه

انواع مختلفی از شیشه برای پارتیشن بندی استفاده می‌شود مانند شیشه تک جداره، دو جداره، رنگی، مات یا ساتینا، لمینت، سکوریت و شیشه سندبلاست که مورد آخر یعنی شیشه سندبلاست کاربرد بیشتری در ایران دارد.

نحوه سندبلاست کردن یک شیشه به این شکل است که برچسب طرح مورد نظر را روی شیشه می‌چسبانند، طوری که هیچ حباب هوایی بین شیشه و برچسب باقی نماند و برچسب قابل جداسازی از روی شیشه باشد. قسمت‌هایی که باید طرح آنها روی شیشه بیفتد را جدا می‌کنند و دیگر قسمت‌ها باقی می‌مانند. سپس ذرات تحت فشار هوا روی سطح شیشه پاشیده می‌شوند.

قیمت شیشه و ام دی اف مشابه است و براساس مترمربع محاسبه می‌شود. ضخامت رایج شیشه برای استفاده به عنوان پارتیشن 4 میلیمتر است. قیمت هر مترمربع شیشه 4 میلیمتر ساده حدود 170 هزار تومان و هر مترمربع شیشه سندبلاست شده حدود 250 هزار تومان است. 

سخن آخر 

پارتیشن اداری یک روش سریع و آسان برای تقسیم بندی فضاهای کاری است و مطابق با نیازهای گسترش کسب و کار است. پنل‌های پارتیشن‌های اداری در انواع مختلف عرضه می‌شوند، از پارتیشن شیشه‌ای گرفته تا پارتیشن‌های قابل حمل. یک کسب و کار باید بر اساس الزامات طرح و فضا، جداکننده مورد نظر را انتخاب کند. نوع طراحی فضای اداری بسته به نوع کسب و کار دارد. در زمان ایجاد یک فضا که  راندمان در آن اهمیت دارد، موارد بیشتری به غیر از سود و ضرر باید در نظر گرفت. 

سوالات متداول

در فضاهای اداری با طرح پلان اوپن، برای انکه بتوان بهره‌وری و تمزکز را بالا برد نیاز به تقسیم بندی فضا است. این تقسیم با نصب پارتیشن ساده و کم هزینه خواهد شد.

بسته به هدف نهایی، جداکننده اداری از متریال‎های مختلفی ساخته می‌شود. چوب، ام دی اف، شیشه و … از جمله این متریال‌ها هستند.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها