تماس بگیرید: 021 - 5382 5000
آشنایی-با-انواع-دریل-و-کاربرد-آنها-
فهرست مطالب

دریل یکی از ابزارهای پرکاربرد و ضروری در صنعت و حتی استفاده‌های خانگی است. این ابزار نه تنها برای سوراخ‌کاری، بلکه برای پیچ‌کاری و حتی بعضی از برش‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. با پیشرفت تکنولوژی، دریل‌ها در انواع مختلفی تولید شده‌اند که هر یک ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. در این مقاله به بررسی ”انواع دریل“ (What are the Types of Drills) و کاربردهای آن‌ها خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین دریل بازار

انواع دریل و کاربرد آنها

بررسیپانواع دریل و کاربردهای آن در ادامه آورده شده است. همچنین شما می‌توانید در جدول زیر، به صورت خلاصه با انواع دریل و کاربردهای آن آشنا شوید:

کاربرد دریل معمولیکاربرد دریل‌پیچ گوشتیکاربرد دریل گیربکسیکاربرد دریل چکشیکاربرد دریل بتن کنکاربرد نمونه‌بردارکاربرد دریل ستونیکاربرد دریل دو سر
سوراخ کردن چوب، پلاستیک، بتن، فلز و…سوراخ کردن سطوج پلاستیکی، چوبی، فلزی و بتنیسوراخ کردن هر نوع متریال نرم و سختتخریب و کندن اجسام سختسوراخ کردن بتن و سنگانجام فرایند حفاریسوراخ کردن به صورت قائم و 90 درجه با دقت بالاسوراخ کردن متریال مختلف
باز و بست پیچ‌هابرش و حفاری دقیقتوانایی سوراخکاری بتنتخریب سطوح بتنیهسته برداری بتن، سنگ، چوب و…برش و حفاری
باز و بست پیچ و مهره‌هادریل کردن سنگحفر کانال‌ها در بتنایجاد سوراخ روی آثار هنری و مرمریباز و بست پیچ و مهره‌ها
جدا کردن سرامیکنصب تجهیزات ساختمانی و صنعتی

دریل معمولی

متداول‌ترین نوع دریل، دریل معمولی یا درایور است که از چاکی استفاده می‌کند که در اطراف دریل قرار می‌گیرد و قابلیت باز و بسته شده دارد. این دریل تنظیمات مختلفی دارد، اما فقط در خلاف جهت عقربه‌های ساعت یا در جهت عقربه‌های ساعت می‌چرخد. تعدادی از دریل‌های معمولی نیز از کلاچ استفاده می‌کنند که به شما امکان می‌دهد قدرت دستگاه را به ‌طور مکانیکی تنظیم کنید که مخصوصاً هنگام باز و بسته کردن پیچ‌ها یا سوراخ کردن مواد شکننده مفید هستند.به طور معمول، دفترچه راهنمای محصول به شما می‌گوید که با دریل معمولی می‌توانید روی چه ماده‌ای کار کنید. دریل‌های معمولی برای سوراخ کردن چوب، پلاستیک، بتن، فلز و انواع مواد عالی عمل می‌کنند.

کاربرد دریل معمولی:

  • سوراخ کردن چوب، پلاستیک، بتن، فلز و سایر مواد

دریل پیچ گوشتی (Drill Driver)

دریل-پیچ-گوشتی-

دریل پیچ گوشتی محبوب‌ترین و پرکاربردترین نوع دریل است. دریل پیچ گوشتی معمولاً به صورت برقی (سیمی) و شارژی (باتری) کار می‌کند. اگر به دنبال یک دستگاه الکتریکی ساده هستید که در پروژه‌های مختلف خانگی در مقیاس کوچک به کار شما بیاید، احتمالاً دریل پیچ گوشتی همان چیزی است که نیاز دارید. سازگاری با طیف گسترده‌ای از اندازه و انواع مته دریل باعث شده است این نوع دریل برای کاربردهای مختلف مفید باشد. این دریل ابزاری عالی برای سوراخ کاری و باز و بسته کردن پیچ ها است. با دریل پیچ گوشتی می‌توان سوراخ‌هایی روی سطوح پلاستیکی، چوبی، فلزی و حتی بتنی ایجاد کرد و باز و بست پیچ ها را انجام داد. با این حال، دقت داشته باشید هنگام استفاده از دریل پیچ گوشتی برای مواد سخت، باید قدرت دستگاه را مورد توجه قرار دهید.

کاربرد دریل پیچ گوشتی:

  • انجام عملیات سوارخکاری روی سطوح پلاستیکی، چوبی، فلزی و بتنی
  • باز و بست پیچ‌ها

دریل گیربکسی (Impact Driver)

دریل-گیربکسی

دریل گیربکسی یکی دیگر از انواع دریل است که به طور خاص برای شُل کردن پیچ و مهره‌ها و سفت کردن پیچ‌ها در سطوح سخت طراحی شده است. در یک دریل گیربکسی همان مکانیزم چرخی دریل پیچ گوشتی وجود دارد با این تفاوت که دارای یک حالت ضربه‌ای نیز است. به عبارت دیگر می‌توان گفت دریل گیربکسی در حین چرخش، ضربه هم به سطح وارد می‌کند(مکانیزم ضربه و چرخش) که این جزء مزایا دریل گیربکسی است. از این رو می‌توان برای هر نوع متریال نرم و سخت، از این نوع دریل استفاده کرد. از این محصول می‌توان به طور خاص برای شل کردن پیچ و مهره‌ها و سفت کردن پیچ‌ها در سطوح سخت استفاده کرد. انواع دریل گیربکسی در بازار وجود دارد که مانند دریل پیچ گوشتی، به دو صورت برقی و شارژی موجود است.

کاربرد دریل گیربکسی:

  • سوراخکاری در هر نوع متریال نرم و سخت
  • برش و حفاری دقیق
  • باز و بست پیچ و مهره‌ها

دریل چکشی (Hammer Drill)

دریل-چکشی

از دیگر انواع دریل می‌توانیم به دریل چکشی اشاره داشته باشیم. دریل‌های چکشی به جهت داشتن توانایی در سوراخ کردن بتن بدون کوچکترین زحمتی، برای کارهای فوق‌سنگین استفاده می‌شوند. این دریل‌ها همچنین قدرت کافی جهت انجام کارهایی نظیر تخریب و کندن اجسام سخت همانند کاشی از سطوح و موارد دیگر را دارا هستند. مکانیزم دریل چکشی به گونه‌ای است که با حرکات چکشیِ سریع کار می‌کند. با اینکه مبنای حرکت دریل‌های ضربه‌ای و چکشی تصادم و حرکات ضربه است، اما نتیجه‌ کار دو دریل با یکدیگر تفاوت دارد. دریل چکشی با داشتن ترکیبی از حرکات چکشی و دورانی، برای انجام کارهای سنگینِ روزانه طراحی شده است. دریل‌های چکشی دارای کنترل‌های قابل تنظیم هستند بنابراین می‌توان از آن در چندین ماده مختلف از پلیمرهای نرم پلاستیکی گرفته تا قطعات چوبی، سنگی و بتنی سخت استفاده کرد.

کاربرد دریل چکشی:

  • تخریب و کندن اجسام سخت
  • توانایی سوراخکاری بتن
  • دریل کردن سنگ
  • جدا کردن سرامیک

دریل بتن کن (Rotary Hammer Drill)

دریل-بتن-کن-

همانطور که از نامش پیداست، از دریل بتن کن برای حفاری مواد جامد متراکم مانند سنگ و بتن استفاده می‌شود. مکانیزم عمل این نوع دریل، مانند دریل چکشی است با این تفاوت که دریل چکشی از کلاچ مخصوص استفاده می‌کند، در حالی که دریل بتن کن براساس مکانیزم پیستونی ساخته شده است. این مکانیزم باعث می‌شود مته با نیروی فوق‌العاده‌‍ای به سطح کوبیده شده و در کمترین زمان سوراخ‌های بزرگی ایجاد کند. اگر قصد دریل کاری روی سطوح ضعیف‌تر را داشته و دسترسی به دریل ساده‌تری ندارید، می‌توانید حالت چکشی این دریل را غیرفعال کرده تا قدرت آن کاهش پیدا کند. علاوه بر حفاری، می‌توان از انواع بتن کن برای خرد کردن مواد سخت مانند بتن استفاده کنید. کارگران ساختمانی معمولاً از این دریل برای خرد کردن سنگ‌ها، آجرها، سنگ تراشی و شکافتن بتن استفاده می‌کنند. دریل بتن کن، همانطور که از نامش پیداست، برای حفاری مواد جامد متراکم مانند سنگ و بتن استفاده می‌شود. مکانیزم عمل این نوع دریل، مانند دریل چکشی است با این تفاوت که دریل چکشی از کلاچ مخصوص استفاده می‌کند، در حالی که دریل بتن کن براساس مکانیزم پیستونی ساخته شده است. این مکانیزم باعث می‌شود مته با نیروی فوقالعاده‌ای به سطح کوبیده شده و در کمترین زمان سوراخ‌های بزرگی ایجاد کند. اگر قصد دریل کاری روی سطوح ضعیف‌تر را داشته و دسترسی به دریل ساده‌تری ندارید، می‌توانید حالت چکشی این دریل را غیرفعال کرده تا قدرت آن کاهش پیدا کند. علاوه بر حفاری، می‌توان از دریل بتن کن برای خرد کردن مواد سخت مانند بتن استفاده کنید. کارگران ساختمانی معمولاً از این دریل برای خرد کردن سنگ‌ها، آجرها، سنگ تراشی و شکافتن بتن استفاده می‌کنند.

کاربرد دریل بتن کن:

  • سوراخکاری در بتن و سنگ
  • تخریب سطوح بتنی
  • حفر کانال‌ها در بتن
  • نصب تجهیزات ساختمانی و صنعتی مانند تهویه، تاسیسات برق، لوله کشی و…

بیشتر بخوانید: تفاوت دریل چکشی و بتن کن

دریل نمونه بردار یا دریل کرگیری (Core Drill)

این نوع دریل یکی از قدرتمندترین دریل‌هایی است که در بازار وجود دارد. دریل نمونه بردار یا کُرگیری اساساً دارای یک موتور بزرگ است که گاهی اوقات به یک قاب متصل می‌شود، بنابراین در طول فرآیند حفاری ثابت می‌ماند. دریل‌های نمونه بردار یک ابزار استوانه‌ای شکل هستند که به جای سوراخ کردن، اطراف یک هسته از ماده را می‌سایند تا هسته بیرون بیاید. بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید چرخاندن مته است. این ابزار منحصر به فرد به کاربر این امکان را می‌دهد که هسته بتن را به روشی کاملاً تمیز خارج کند. هسته برداری حتی برای سنگ، چوب و دیگر مصالح نیز کاربرد دارد. همچنین، کاربر می‌تواند برای ایجاد سوراخ روی آثار هنری و مرمری نیز از این دریل استفاده کند.

کاربرد دریل نمونه بردار:

  • انجام فرایند حفاری
  • هسته برداری بتن، سنگ، چوب و دیگر مصالح
  • ایجاد سوراخ روی آثار هنری و مرمری

دریل ستونی (Benchtop Drill)

دریل ستونی یکی‌دیگر از انواع دریل است. دریل ستونی جزو ابزارهای کارگاهی و کاملاً صنعتی بوده و بر روی میز یا هر سطح مشابه دیگر نصب شده و ثابت می‌شود و قابلیت جابه‌جایی ندارد. اصلی‌ترین کاربرد این نوع دریل‌ها، سوراخ کاری به صورت قائم و 90 درجه با دقت بالاست. در انواع خاصی از این محصول، می‌توان سوراخ‌هایی با زاویه ایجاد کرد. پس اگر از لغزش قطعات در هنگام دریل کاری خسته شده‌اید، بهتر است از دریل ستونی استفاده کنید.

کاربرد دریل ستونی:

  • سوراخکاری به صورت قائم و 90 درجه با دقت بالا

دریل دو سر (Two-Headed Drill)

در نهایت یکی دیگر از انواع دریل، دریل دو سر می‌باشد. دریل دو سر یک دریل نسبتاً جدید است که دریل گیربکسی را با دریل شارژی ترکیب می‌کند. دو سر این دریل بر روی چاک چرخان نصب شده‌اند که سر بدون استفاده را در حالی که دیگری در حال کار است دور نگه می‌دارد. این دریل‌ها البته می‌توانند به عنوان یک محرک ضربه‌ای عمل کنند و همچنین از مزایای دریل شارژی نیز بهره ببرند. در واقع این ابزار 2 در 1 است و در بین افرادی که سعی در صرفه جویی در فضا دارند، محبوبیت بالایی به دست آورده‌ است. این ابزار بیشتر به عنوان سوئیچ درایور شناخته می‌شود که امروزه جایگزین بسیاری از دریل‌های گیربکسی شده است.

کاربرد دریل دو سر:

  • سوراخکاری در متریال مختلف
  • برش و حفاری
  • باز و بست پیچ و مهره‌ها

بیشتر بخوانید: موتور براشلس چیست؟

انواع دریل بر اساس منبع قدرت

انواع-دریل-بر-اساس-منبع-قدرت

قبل از هر چیز بد نیست بدانید که دریل چگونه کار میکند؟ امروزه دریل ها دارای یک موتور الکتریکی می باشند که با استفاده از جریان برق، انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. حال دریل‌ها بر اساس منبع قدرتی که برای کار کردن از آن استفاده می‌کنند، به چند دسته تقسیم می‌شوند. هر یک از این دسته‌ها ویژگی‌ها، مزایا و معایب خاص خود را دارند که آن‌ها را برای کاربردهای متفاوت مناسب می‌سازد. در ادامه به بررسی ”انواع دریل بر اساس منبع قدرت“ پرداخته خواهد شد. همچنین در جدول زیر، مشخصات مهم این انواع دریل آورده شده است:

دریل دستیدریل برقیدریل شارژیدریل پنوماتیکدریل هیدرولیکدریل مغناطیسی
عدم نیاز به منبع انرژی خارجی مانند برق و باتریتامین انرژی مورد نیاز با استفاده از برق شهریتامین انرژی مورد نیاز با استفاده از باتری‌های قابل شارژاستفاده از هوای فشرده برای ایجاد نیروی محرکه دستگاهاستفاده از نیروی هیدرولیک برای تولید قدرت دستگاهتامین انرژی مورد نیاز با استفاده از برق شهری
مناسب کارهای دقیق و سبکقدرت و سرعت بالا برای کارهای سنگین و حرفه‌ایقابلیت حمل بالا و عدم نیاز به اتصال به برقمناسب محیط‌های صنعتی و کارهای سنگینمناسب برای محیط‌های خاص و صنایع سنگینمناسب سوراخکاری در صفحات فلزی و سنگین
قابل حملعملکرد قوی و مناسب برای مواد سختکاربرد وسیع در کارهای خانگی و سبکعمر طولانی، نگهداری آسان و ایمنی بالا در محیط‌های حساسدوام بالا و قابلیت استفاده طولانی مدتقابلیت انجام کارهای سنگین صنعتی و عملکرد قوی در مواد سخت
محدودیت در حمل و نقلمحدودیت در زمان کار به دلیل ظرفیت باتریهزینه تعمیر و نگهداری کمپرسور آن بالاستقدرت فوق‌العاده برای کارهای سنگین

دریل دستی

دریل دستی یکی از قدیمی‌ترین و ساده‌ترین انواع دریل است که بدون نیاز به هرگونه منبع انرژی خارجی کار می‌کند. نیروی محرکه این نوع دریل تنها از نیروی دست کاربر تأمین می‌شود. به دلیل سادگی ساختار، دریل دستی هنوز هم در برخی کارهای دقیق و سبک استفاده می‌شود. این نوع دریل‌ها سبک و قابل حمل بوده و مناسب کارهای سبک هستند.

دریل برقی

دریل-برقی-

دریل برقی یکی از پرکاربردترین انواع دریل است که انرژی مورد نیاز خود را از برق شهری تأمین می‌کند. انواع دریل برقی به دلیل قدرت و سرعت بالا، برای انجام کارهای سنگین و حرفه‌ای مناسب هستند. از مزایای این دریل می‌توان به عملکرد قوی و مناسب بودن برای مواد سخت اشاره کرد. از جمله معایب این دریل محدودیت آن در حمل و نقل است. اگر قصد دارید که به طور کامل با مزایا و معایب دریل برقی آشنا شوید پیشنهاد می کنیم مقاله مرتبط با این موضوع را از مجله دنلکس مطالعه فرمایید.

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین دریل شارژی بازار

دریل شارژی (بی سیم)

دریل-شارژی-

دریل شارژی ابزاری است که از باتری‌های قابل شارژ برای تأمین انرژی استفاده می‌کند. انواع دریل شارژی به دلیل قابلیت حمل بالا و عدم نیاز به اتصال به برق، بسیار محبوب هستند و کاربرد وسیعی در کارهای خانگی و سبک دارند. دریل‌های شارژی مناسب برای کار در محیط‌های بدون دسترسی به برق هستند. محدودیت در زمان کار به دلیل ظرفیت باتری و کاهش قدرت با کاهش شارژ باتری از جمله معایب این نوع دریل‌هاست. برای کسب اطلاعات تکمیلی‌تر در مورد مزایا و معایب دریل شارژی، می توانید مقاله مرتبط با این موضوع را از مجله دنلکس مطالعه نمایید.

بیشتر بخوانید: دریل شارژی بهتر است یا برقی؟

دریل پنوماتیک

دریل پنوماتیک یا دریل بادی از هوای فشرده برای ایجاد نیروی محرکه استفاده می‌کند. این نوع دریل‌ها در محیط‌های صنعتی که دسترسی به کمپرسورهای هوا وجود دارد، به کار می‌روند و برای کارهای سنگین مناسب هستند. عمر طولانی و نگهداری آسان و ایمنی بالا در محیط‌های حساس از جمله ویژگی‌های این نوع دریل است. دریل پنوماتیک برای کارهای خانگی مناسب نبوده و هزینه تامین و نگهداری کمپرسور آن بالاست.

دریل هیدرولیک

دریل هیدرولیک از نیروی هیدرولیک برای تولید قدرت استفاده می‌کند. این نوع دریل‌ها بیشتر در صنایع سنگین و محیط‌های خاص که نیاز به قدرت بالا و دقت زیاد دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع دریل‌ها دوام بالا و قابلیت استفاده طولانی‌مدت را داشته و دارای قدرت فوق‌العاده برای کارهای سنگین هستند.

دریل مغناطیسی

دریل مغناطیسی نوع خاصی از دریل برقی است که از یک پایه مغناطیسی برای ثابت نگه‌داشتن خود بر روی سطوح فلزی استفاده می‌کند. این دریل‌ها معمولاً برای سوراخ‌کاری در صفحات فلزی ضخیم و سنگین استفاده می‌شوند. دریل‌های مغناطیسی قابلیت انجام کارهای سنگین صنعتی و عملکرد قوی در مواد سخت را دارند.

انواع دریل صنعتی

دریل‌های صنعتی ابزارهای پرقدرت و تخصصی هستند که برای ایجاد سوراخ‌هایی با دقت و سرعت بالا در انواع مختلف مواد مانند فلز، بتن، چوب و پلاستیک مورد استفاده قرار می‌گیرند. “انواع دریل صنعتی” در بازار وجود دارند که این ابزارها به دلیل قدرت بالا، دوام و قابلیت‌های متنوع، در صنایع مختلف از جمله ساخت‌و‌ساز، خودروسازی، هوافضا و تعمیرگاه‌ها کاربرد گسترده‌ای دارند. در ادامه انواع دریل صنعتی آورده شده است:

  • دریل چکشی: دریل چکشی یکی از انواع دریل صنعتی است که برای سوراخکاری در مواد سخت مانند بتن و سنگ بسیار مناسب است.
  • دریل گیربکسی: دریل گیربکسی نیز در زمره‌ مدل‌های مختلف دریل صنعتی قرار می‌گیرد زیرا این نوع دریل برای سوراخکاری در فلزات با ضخامت بالا و کارهای سنگین مناسب است.
  • دریل ستونی: دریل ستونی برای سوراخکاری دقیق و عمودی با دقت بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • دریل مغناطیسی: دریل مغناطیسی برای سوراخکاری در قطعات فلزی بزرگ و سنگین کاربردی است که به همین جزء دریل صنعتی محسوب می‌شود.
  • دریل نمونه‌برداری: در نهایت برای انواع دریل صنعتی می‌توانیم به دریل نمونه‌برداری اشاره داشته باشیم که برای برداشتن نمونه‌هایی از مواد مختلف مانند چوب، فلز و بتن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ویژگی‌های مهم دریل صنعتی

  • قدرت: دریل‌های صنعتی به موتورهای پرقدرتی مجهز هستند که امکان سوراخکاری در مواد سخت و ضخیم را فراهم می‌کنند.
  • سرعت: این ابزارها دارای سرعت‌های مختلفی هستند که با توجه به نوع ماده و قطر مته قابل تنظیم است.
  • گشتاور: گشتاور بالا به دریل اجازه می‌دهد تا نیروی لازم برای سوراخکاری در مواد سخت را فراهم کند.
  • دقت: برخی از انواع دریل صنعتی به سیستم‌های کنترل دقیق مجهز هستند که امکان سوراخکاری با دقت بالا را فراهم می‌کنند.
  • دوام: بدنه و قطعات دریل‌های صنعتی از مواد با کیفیت بالا ساخته شده‌اند تا در برابر سایش و ضربه مقاوم باشند.

نتیجه‌گیری

دریل‌ها ابزارهایی بسیار متنوع و کاربردی هستند که در صنایع مختلف و حتی مصارف خانگی به کار می‌روند. انتخاب نوع مناسب دریل بسته به نوع کار و نیازهای خاص پروژه بسیار حائز اهمیت است. همچنین هر نوع دریل با توجه به منبع قدرت خود، ویژگی‌ها، مزایا و معایب خاصی دارد که باید با توجه به نیازهای خاص کاربر انتخاب شود. با توجه به معرفی انواع دریل و کاربرد آن‌ها در این مقاله، دیگر می‌توانید با شناخت کامل و با در نظر گرفتن نوع کاربرد و انتظاری که از یک دریل دارید، خریدی مناسب و رضایت کامل از آن داشته باشید. با این حال شما می توانید برای خرید انواع دریل به وبسایت دنلکس مراجعه فرمایید و یا با شماره تلفن 53825000-021 تماس حاصل نمایید علاوه بر ثبت سفارش، تمامی سوالات خود را از متخصصان فنی دنلکس بپرسید تا از تجربه خرید ایده‌آل تری بهره مند شوید. با تشکر از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید، اگر سوالی در مورد انواع دریل و کاربرد آنها دارید می توانید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید تا متخصصان فنی دنلکس در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما عزیزان باشند.

25 شهریور
0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments